Donderdag voorlichtingsavond over bestrijding gevaarlijke Japanse Duizendknoop

Donderdag voorlichtingsavond over bestrijding gevaarlijke Japanse Duizendknoop

Japanse duizendknopen kunnen straten en tuinen slopen. De gemeente organiseert daarom een voorlichtingsavond over de bestrijding van de Japanse Duizendknoop. De bijeenkomst is donderdag 31 mei in Molenplaats Sonsbeek.

Uw reclame ook hier te zien?

Snelgroeiende invasie exoot

De Japanse Duizendknoop is een snelgroeiende invasieve exoot en groeit op meer dan 170 plekken  in Arnhem. Omdat de plant in Nederland geen natuurlijke vijanden heeft kan de plant zich snel uitbreiden. De wortels groeien tot wel drie meter diep en bovendien ook enkele meters in de breedte. De wortels zijn flexibel en scherp en groeien zelfs door asfalt heen.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Hoe herken je een Japanse Duizendknoop?

In een korte film is te zien hoe de plant is te herkennen, hoe snel de plant groeit en welke schade de plant kan veroorzaken. Bezoekers kunnen de verschillende stadia van de Duizendknoop ter plekke zien. Het IVN is aanwezig en neemt bezoekers mee naar buiten, want de plant groeit vlakbij het bezoekerscentrum. De Duizendknoopbrigade uit Renkum geeft tekst en uitleg over zij de plant bestrijden.

Voorlichtingsavond is kosteloos

Aanmelden is niet noodzakelijk omdat het om een inloopavond gaat. Tussen 19:00 en 21:00 uur kun je gewoon binnenwandelen om de film te bekijken of vragen te snellen aan de experts. Behalve een film zijn er nog heel veel andere voorlichtingsmaterialen.

De voorlichtingsbijeenkomst is donderdag 31 mei 2018 van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Molenstraat Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24A


ReactiesRelated Articles

PvdD en D66 stellen vragen over aanwezigheid van kamelen bij festival ‘Arnhem proeft’

Verbazing over kamelen bij festival ‘Arnhem proeft’ Uit getuigenverslagen hebben D66 en de Partij voor de Dieren begrepen dat er

Volkswagen en Peugeot weer in trek bij autokrakers in Arnhem

De politie maakte onlangs bekend hoeveel autoinbraken er waren in Arnhem-Zuid van 15 januari tot en met 15 februari. Dit

Grote hennepkwekerij ontdekt bij Arnhems autobedrijf, man (26) aangehouden

De politie ontdekte dinsdag een grote hennepkwekerij aan de Pieter Calandweg in Arnhem. Toen de politie ter plekke was kwamen