Heerlijke Çiğköfte tijdens Turkse verkiezingen in Deventer

Heerlijke Çiğköfte tijdens Turkse verkiezingen in Deventer

Wie vandaag de Turkse verkiezingen in Deventer bezocht zag tot zijn verbazing dat iedereen in een soort van een feeststemming was. Alle Nederlandse Turken in de regio konden gaan stemmen mits ze stemgerechtigd waren. Er was ook veel beveiliging geregeld om alles in goede banen te leiden.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Veel Nederlandse Turken bij de Scheg

Natuurlijk werd het Ramadanfeest ook gevierd, nadat moslims een maand lang hadden gevast. De sfeer was dus goed bij de Scheg waar alle Nederlandse Turken mochten stemmen voor de verkiezingen in Turkije. Zelfs anti-Turkije figuren kwamen een stem uitbrengen in een grote hal met Turkse vlaggen.

Festivalsfeer in Deventer

Bij aankomst hing er al een festivalsfeer vanwege twee grote foodtenten van bekende Turkse merken. Bijna alle aanwezigen maakten een pitstop voor een broodje döner of heerlijke verse çiğkötfe. Zelfs de eigenaar van  Tatlises Nederland was van de partij om de duizenden bezoekers te helpen.


Geen airco in de hal 

Een minpunt bij de Scheg was dat er geen airco was. Als je maar heel kort binnen bleef was dat ook niet zo een megaprobleem. Alleen in de middag kregen aanwezigen het vrij warm omdat er een storing was waardoor mensen niet konden stemmen. Lang duurde de storing overigens niet.

AK-partij en MHP populair bij stemmers

Een korte enquete maakte ook in Deventer duidelijk dat Erdogan gewoon herkozen zal worden als president. Ondanks een negatieve campagne van landelijke media en anti-Turkije columnisten kiezen Nederlandse Turken gewoon voor een alliantie van de AK-partij en de rechtse MHP.

Uw reclame ook hier te zien?



Related Articles

Bekende rapper uit Arnhem komt met nieuwe track

De bekende Arnhemse rapper, Bilal Budak, komt met een nieuwe track. 

Een ‘gasalarmpistooltje’ bij heftige inval door arrestatieteam in Arnhem

Zwaar bewapende AT-leden, het arrestatieteam van de politie, kwamen vanmiddag in Arnhem-Zuid geen wapen tegen bij een inval vanwege een

Donderdag 60% tot 80% korting tijdens laatste uitverkoop V&D Arnhem

Donderdag kunnen Arnhemmers warenhuis V&D nog eenmaal bezoeken voor het kopen van spullen met enorme kortingen. De boedelverkoop is in

Geverifieerd door MonsterInsights