Heerlijke Çiğköfte tijdens Turkse verkiezingen in Deventer

Heerlijke Çiğköfte tijdens Turkse verkiezingen in Deventer

Wie vandaag de Turkse verkiezingen in Deventer bezocht zag tot zijn verbazing dat iedereen in een soort van een feeststemming was. Alle Nederlandse Turken in de regio konden gaan stemmen mits ze stemgerechtigd waren. Er was ook veel beveiliging geregeld om alles in goede banen te leiden.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Veel Nederlandse Turken bij de Scheg

Natuurlijk werd het Ramadanfeest ook gevierd, nadat moslims een maand lang hadden gevast. De sfeer was dus goed bij de Scheg waar alle Nederlandse Turken mochten stemmen voor de verkiezingen in Turkije. Zelfs anti-Turkije figuren kwamen een stem uitbrengen in een grote hal met Turkse vlaggen.

Festivalsfeer in Deventer

Bij aankomst hing er al een festivalsfeer vanwege twee grote foodtenten van bekende Turkse merken. Bijna alle aanwezigen maakten een pitstop voor een broodje döner of heerlijke verse çiğkötfe. Zelfs de eigenaar van  Tatlises Nederland was van de partij om de duizenden bezoekers te helpen.


Geen airco in de hal 

Een minpunt bij de Scheg was dat er geen airco was. Als je maar heel kort binnen bleef was dat ook niet zo een megaprobleem. Alleen in de middag kregen aanwezigen het vrij warm omdat er een storing was waardoor mensen niet konden stemmen. Lang duurde de storing overigens niet.

AK-partij en MHP populair bij stemmers

Een korte enquete maakte ook in Deventer duidelijk dat Erdogan gewoon herkozen zal worden als president. Ondanks een negatieve campagne van landelijke media en anti-Turkije columnisten kiezen Nederlandse Turken gewoon voor een alliantie van de AK-partij en de rechtse MHP.

Uw reclame ook hier te zien?

ReactiesRelated Articles

Wegen in Arnhem afgesloten tijdens WK Inline Skaten

Van 5 tot en met 8 juli vindt het WK Inline Skaten plaats in Arnhem. Alle grote en bekende namen

Albert Heijn Presikhaaf heeft voortaan ook sucuk (Turkse worst)

Wat in bijvoorbeeld Amsterdam en Denhaag al jaren normaal is, was bij de Albert Heijn in Presikhaaf ondenkbaar. Zo moesten

Bekende schoonheidsspecialist opent bijzondere locatie in Arnhem

De concurrentie onder de schoonheidssalons in Arnhem is heviger aan het worden. Een van de grote spelers in Nederland, DermaClinic,