PVV-motie krijgt amper steun: Turks Festival Arnhem gaat gewoon door

PVV-motie krijgt amper steun: Turks Festival Arnhem gaat gewoon door

Het debatverzoek van de PVV om het Turks Festival dat over twee dagen gaat beginnen tegen te houden is mislukt. De mannen van Wilders in de Arnhemse gemeenteraad probeerden van alles om het festival tegen te houden. Zelfs de lokale SP-fractie stemde mee met de PVV. De argumenten die elke keer uit de kast worden gehaald als het gaat om Turkse Nederlanders, Moslims of minderheden te pesten werden nu ook gebruikt.

Schorsing tijdens toespraak Usta

DENK-raadslid Yildirim Usta maakte ook nog maar eens duidelijk hoe belangrijk cultuur in Arnhem is en positief kan bijdragen aan de samenleving. Zijn felle bewoordingen richting de SP en de PVV zorgde zelfs voor een schorsing. Klik hier voor de beelden (selecteer agendapunt Turks Festival)

Uw reclame ook hier te zien?

Stemming heel even niet mogelijk

De techniek stopte er woensdagavond ook mee waardoor er hoofdelijk gestemd moest worden. De live-uitzending van 7PM haperde ook al geruime tijd, waarna er gestemd werd met ‘opstaan’ of ‘zitten’.  De stemming over de motie ‘Stop met het Turks festival’ haalde geen steun in de Arnhemse raad. Alleen de extreem-rechtse PVV stemde zelf voor het eigen ingediende voorstel. De motie werd verworpen omdat 37 van de 39 raadsleden tegen de motie van de PVV stemden.

Geen onderzoek naar Grijze Wolven in Arnhem

De motie ‘Onderzoek de Grijze Wolven’ werd ook ingebracht door de PVV. Die in totaal woensdagavond met drie motie’s zou komen. Ook deze motie kreeg geen steun van de Arnhemse gemeenteraad. Alleen de SP (3) en de PVV (2) wilden een onderzoek naar Grijze Wolven in Arnhem. 34 Arnhemse raadsleden hadden geen interesse in een onderzoek naar Grijze Wolven.


De derde motie van de PVV ‘Geen evenementenvergunning Grijze Wolven’, werd ook weer alleen gesteund door lokale raadsleden van de SP en de PVV. De Arnhemse raad komt dus niet met een verbod of een intrekking van de vergunning dat door de gemeente is afgegeven voor het Turks festival.

Handhaving Openbare Orde belangrijk

De Arnhemse gemeenteraad was van mening dat het belangrijk was dat de openbare orde niet werd geschonden. Ook verwezen enkele fracties naar de burgemeester wat hij zou doen als er sprake was van haatzaaien. Al met al is het positief voor Arnhem dat de de meerderheid van de gemeenteraad geen zware middelen heeft gebruikt om het festival tegen te houden.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

BEELDEN Wethouder Elfrink steunt journalist ‘Badr Harry’ tijdens afvallen

Sportwethouder Gerrie Elfrink is zelf een voorbeeld voor vele politici op het gebied van gezond leven en sporten. We weten

Bekende amateurvoetballer ‘Azofeifa’ gespot bij Kapsalon Koksal

Dondermiddag was een gewone dag in Arnhem net als alle andere dagen. Een verslaggever van HaberArnhem liep toevallig langs bij

CDA Arnhem: Verbeteringen Gelders spoor van tafel

Staatssecretaris Mansveld heeft alle (voorgenomen) verbeteringen van het Gelders spoor van tafel geveegd. Tijdens de presentatie van miljoenennota op 15