DENK-raadslid zet PVV en SP op zijn plaats in Arnhem

DENK-raadslid zet PVV en SP op zijn plaats in Arnhem

Woensdagavond was er in de Arnhemse gemeenteraad een debat over het Turks Festival dat vrijdagavond gaat beginnen. Het festival dat drie dagen gaat duren kreeg veel kritiek van extreem-rechtse partijen zoals de PVV en anti-Turkse lobby’s die actief zijn in verschillende partijen. Ook de SP is de laatste tijd minder ‘sociaal’ en steunde het agenderingsverzoek van de PVV in Arnhem. 

Uw reclame ook hier te zien?

Trend geworden om moslims en Turken te pesten

Het is een trend geworden de laatste tijd om alles wat te maken heeft met moslims, Turken of allochtonen net even erger te maken dan dat het is. In Arnhem is dat niet anders. Het verzoek van de PVV kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. De partij die moskeeën  op een ‘democratische manier wil sluiten’ stond natuurlijk te wachten op dit soort momenten in de Arnhemse raad. De grote leider, in Den Haag, doet namelijk niets anders.

PVV: Turks Festival verbieden

Nadat de PVV met allerlei verhalen kwam om het Turks Festival te verbieden mochten andere partijen ook reageren. DENK-raadslid Yildirim Usta reageerde net zo fel als de PVV om duidelijk te maken dat dit niet het Duitsland is van 1930. Hij gebruikte daarbij ook enkele Duitse termen om duidelijk te maken dat vrijheden voor alle Arnhemmers gelden. Voorzitter Daniël Becker had zichtbaar moeite met het leiden van dit debat. Vooral omdat hij ook de grip verloor toen Usta het opnam tegen Elfrink (SP) en PVV-leider.


SP-leider Gerrie Elfrink was zichtbaar verbaasd over de termen die DENK-raadslid Usta gebruikt. Usta maakte namelijk net als zijn linkse collega gebruik van het vrije woord om zijn punt te maken. Dit zagen de aanvragers van het debat dan ook niet aankomen. Yildirim Usta bleef de hele tijd kalm en reageerde duidelijk met feiten en voorbeelden op allerlei vreemde beweringen van de PVV-leider Verheij en SP-leider Elfrink.

Uiteindelijk was het weer een hete avond in de Arnhemse raad. Geen een voorstel van de PVV haalde de meerderheid en kreeg amper steun in de Arnhemse raad. Alleen de SP steunde een motie van de PVV.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Politie vindt 82.000 XTC-pillen, vijf machines en meerdere stoffen

Afgelopen weekend heeft de politie maar liefst 82.000 xtc-pillen en vijf machines gevonden om deze pillen te maken. Reacties

SP Arnhem: Knooppunten Arnhem kunnen verbeterd worden

Voetgangers, rolstoelgebruikers, fietsers en auto’s, vrachtverkeer en openbaar vervoer, het moet allemaal een plek in de stad hebben. Al die

Crimineel uit Arnhem steelt voor 150 euro aan deodorant bij Kruidvat

Op donderdagmiddag 11 januari komt een man met een pet de Kruidvat in aan de Steenstraat in Arnhem. )Waarom de