Gelderse jongeren massaal naar Turkse Consulaat voor afkoopregeling ‘Askerlik’ van 1000 euro

Gelderse jongeren massaal naar Turkse Consulaat voor afkoopregeling ‘Askerlik’ van 1000 euro

Gelderse jongeren met een Turkse paspoort gaan massaal naar Deventer vanwege de wijziging van de voorwaarden voor het afkopen van de dienstplicht in Turkije. Het Turkse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor de afkoopsom van 1000 euro naar 2000 euro is verhoogd. De wet is nog niet in werking getreden waardoor velen na publicatie op Haber Arnhem meteen richting Deventer zijn vertrokken om 1000 euro te betalen. Maandag en vandaag gingen velen ‘gewoon’ langs in Deventer om alles netjes af te ronden.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Wat heb je nodig voor askerlik of Turkse dienstregeling?

Stormloop naar Turkse Consulaten

Haber Arnhem publiceerde als eerste een artikel in heel Nederland over de aankomende wijzigingen. Hierdoor was er een stormloop naar de Turkse Consulaten in Deventer, Rotterdam en Amsterdam. Het maken van een online afspraak is niet noodzakelijk zoals overal wordt aangegeven. Als je om 09.00 uur binnen bent, wordt je direct geholpen totdat je helemaal klaar bent. Behalve een verhoging van de afkoopsom komt er ook een militaire cursus op afstand die verplicht gevolgd moet worden. Ook de leeftijdsgrens van 38 jaar waarvoor je aan je dienstplicht moest hebben voldaan of deze moest hebben afgekocht, komt met het nieuwe wetsvoorstel te vervallen.

Turken in Turkije mogen hun dienstplicht tot hun 25e afkopen voor het bedrag van 15.000 Lira en een basistraining van 21 dagen.Wet is nog niet in werking

Wanneer de wet wordt uitgevoerd is niet bekend, omdat er geen datum wordt genoemd. In het geval er geen datum is opgenomen in een wet, treedt deze na ondertekening door de president en na 45 dagen na publicatie in de Turkse staatskrant in werking. Je bent dus nog niet te laat als je nog twijfelt.

Wat heb je nodig voor askerlik of Turkse dienstregeling?

1000 euro betalen kan nog steeds

Check het artikel waar exact staat omschreven wat je nodig hebt om jouw dienstplicht af te handelen voor 1000 euro. Het maken van een afspraak heeft dus geen zin, en kost alleen maar tijd. Of je nu een afspraak hebt of niet, sneller zul je niet geholpen worden vanwege alle drukte en organisatiestructuur in een Turkse Consulaat.


ReactiesRelated Articles

Arnhemse binnenstad legt met De Oversteek rode loper uit

Midden op het drukste verkeersknooppunt in de stad hebben Gelders gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Gerrie Elfrink eerder deze week

Bromfietser met traumahelikopter naar het ziekenhuis

Bromfietser raakt ernstig gewond op de kruising van de Arnhemseweg N788 met de Dorpsstraat in Beekbergen. Reacties

Doelman Sinan Bagci kan veel meer dan alleen keepen

Doelman Sinan Bagci schijnt veel meer in huis te hebben dan bekend was. De bekende Arnhemse doelman is onlangs gespot