Vitesse speelt gelijk tegen FC Viitorul in Roemenie (VIDEO)

by AMS97531A123 | 27 juli 2018 07:37

Vitesse heeft op bezoek bij FC Viitorul gelijkgespeeld. In Roemenië werd het 2-2. Voor de Roemenen was Denis Dragus twee keer trefzeker. Tim Matavz en Bryan Linssen trokken de stand gelijk. (bron: vitesse.nl)

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Tot twee maal toe vond Roy Beerens met een voorzet Matavz, maar allebei de keren werd de inzet van de Sloveense spits geblokt. Nadat namens FC Viitorul een schot van Ionut Vina hard voorlangs ging, was even later Vitesse-doelman Eduardo belangrijk. De Portugese sluitpost hield een poging van Dragus van dichtbij knap uit het doel.

Een minuut voor rust werd het alsnog 1-0 voor de Roemenen. Dragus kopte een voorzet van de linkerkant feilloos binnen. Bijna werd de gelijkmaker nog voor rust gemaakt, maar een snoeiharde vrije trap van Büttner werd gepakt door FC Viitorul-doelman Valentin Cojocaru. De tweede helft begon zoals het voor de rust eindigde: er gebeurde een hoop. Na vier minuten in de tweede helft kwam FC Viitorul op 2-0. Bij de tweede paal tikte Dragus zijn tweede doelpunt van de avond binnen.

Uw reclame ook hier te zien?

In de 53ste minuut volgde het antwoord van Vitesse. Een poeier van Büttner ging via het hoofd van Matavz raak: 2-1. Na ruim een uur voetballen scheelde het niet veel of ook Matavz tekende voor zijn tweede treffer van de avond. De spits pikte de tweede bal op en haalde uit, maar zag zijn poging op de vuisten van Cojocaru uiteen spatten. In de 72ste minuut was het wel raak voor Vitesse. Een voorzet van Kara werd knap binnengekopt door Linssen: 2-2.

Volgende week donderdag, 2 augustus, staat de return op het programma. Dan komt FC Viitorul naar GelreDome. Tickets (vanaf 12,50 euro en jeugd t/m 16 jaar vanaf 3,50 euro) voor deze Europese wedstrijd zijn te koop via Vitesse.nl/tickets[1] en in MijnVitesse (GelreDome). In Arnhem wordt om 20.00 uur afgetrapt.