Vanavond Turkse voetbalkraker in Arnhem bij Arnhemse Boys

Vanavond Turkse voetbalkraker in Arnhem bij Arnhemse Boys

Vanavond is er een heuse Turkse kraker op de velden van Arnhemse Boys in Arnhem. De twee Turkse subtoppers Kayserispor en Konyaspor nemen het om 18.00 uur tegen elkaar op het hoofdveld van de Arnhemse club. Beide clubs hebben een enorme aanhang in Nederland. Verwacht wordt dat veel Turkse Nederlanders naar Arnhem zullen komen om deze kraker te zien met spelers zoals Samuel Eto’o, Traore, Umut Bulut en Deniz Turuc.

Uw reclame ook hier te zien?

Kayserispor – Konyaspor in Arnhem

Beide clubs zijn in Nederland voor een trainingskamp dat wordt georganiseerd door Atalay Mutlu van Mutlu Sports. Behalve de Turkse clubs zijn er ook clubs uit andere landen die in de regio zijn en in Arnhem oefenwedstrijd spelen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Konyaspor verblijft bij de Bilderberg Hotel De Buunderkamp. Kayserispor – Konyaspor is net even iets interessanter omdat de meeste Turkse Nederlanders ook van oorsprong uit de Turkse steden Kayseri en Konya komen. De Arnhemse ex-burgemeester Herman Kayser wilde zelfs een handelsreis naar de Turkse stad Kayseri.

Veel grote voetbalnamen bij beide clubs

De fans van beide clubs komen natuurlijk ook grote namen tegen, omdat beide clubs de laatste jaren hebben geinvesteerd in hun selectie en stadions leeft het voetbal veel meer. Twee jaar geleden won Konyaspor nog de Turkse beker en ex-Barcelona speler Samuel Eto’o is een van de spraakmakers van het elftal samen met Ali Turan die voor Galatasaray uitkwam. Kayserispor heeft wel meer voetballers die ook gevolgd worden door de neutrale voetballiefhebber in Nederland.


Eto’o vs Umut Bulut

Aanvaller Umut Bulut (ex-Galatasaray) speelt bij Kayserispor samen met de andere aanvaller Asomoah Gyan. Ex-Go Ahead speler Deniz Turuc is ook nog steeds waardevol voor de Turkse subtopper. Bilal Basakcioglu maakte onlangs ook de overstap van Feyenoord naar Kayserispor. En gisterenavond sloot ex-FC Groningen speler Chery zich aan bij de Turkse club. Het is dus echt een Turkse kraker met veel bekende (Turkse) namen uit Nederland en daarbuiten.

Uw banner ook hier zichtbaar?

Al veel oefenwedstrijden gespeeld

Konyaspor doet het iets beter tijdens het trainingskamp. De club uit Konya won al van Ajax (0-1), RWD Molenbeek (1-2) en van CSMS Lasi (2-0). Kayserispor hield het nog vooral bij het oefenen. Van NEC en van Heerenveen werd er met 2-1 verloren. En tegen Hatayspor werd gelijkgespeeld (1-1) en van Altinordu werd er met 3-2 gewonnen.

Om 18.00 uur in Arnhem

De wedstrijd zal gespeeld worden bij de Arnhemse Boys aan de Marasingel 251 in Arnhem en begint  zondagom 18.00 uur. Entreeprijs is naar waarschijnlijkheid weer rond de zes euro, net als tijdens andere wedstrijden van beide teams.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Vitesse vindt nieuwe hoofdtrainer in Den Haag

De nieuwe hoofdtrainer van Vitesse komt uit Den Haag. Vitesse aan tafel bij zijn huidige werkgever voor laatste stap. Reacties

Baris Dagasan weer goud waard voor Elsweide

Baris Dagasan was na weken weer inzetbaar bij Elsweide dat vandaag thuis moest spelen tegen Arnhemia. De wedstrijd einidigde in

VIDEO AFC Arnhem oefent ook tegen Turkse topclub

AFC Arnhem is druk bezig met het nieuwe seizoen. De eersteklasser speelt in het kader van de voorbereidingen van het