Arnhem Centraal stelt vragen over vreemde verplaatsing kunstwerkplaats naar Presikhaaf

by AMS97531A123 | 18 augustus 2018 11:40

De Arnhemse gemeenteraadsfractie Arnhem Centraal stelt vragen over de verplaatsing van de Kuntswerkplaats KW37 naar het terrein aan de Merwedestraat in Presikhaaf-Noord. De fractie stelt dat zij verbaasd zijn over deze aankondiging: ‘Net als de omwonenden in die wijk was de fractie van Arnhem Centraal verbaasd over de gevolgde procedure en de stelligheid waarmee dit werd aangekondigd.’

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Verplaatsing verdient geen schoonheidsprijs

De partij is weliswaar verheugd over het feit dat er een vervangende plek voor de Kunstwerkplaats is gevonden, al is dit maar tijdelijk. Maar maakt zich toch zorgen over de wijze waarop dit tot stand is gekomen. ‘Dit verdient namelijk zeker geen schoonheidsprijs’, aldus René Kraaijenbrink namens de fractie.

Bewoners niet op de hoogte van verhuizing

Uit gesprekken met de omwonenden blijkt nu dat niemand op de hoogte is van de verhuizing. In hun brief van 15 augustus doen vertegenwoordigers van Wijkplatform Presikhaaf , de Turkiyem Moskee en het woonwagenkamp uitgebreid hun beklag over deze handelswijze. Arnhem Centraal hecht daarentegen waarde aan de afspraken in het Coalitieakkoord waarin wordt aangegeven dat het college zal luisteren naar de inwoners  en dat de gemeente zelf plannen bespreekt met de bewoners. Om onduidelijke redenen lijkt de gemeente dit niet gedaan te hebben.



Arnhem Centraal stelt vragen over vreemde verhuzing

De partij heeft daarom vragen gesteld aan wethouder Cathelijne Bouwkamp, omdat zij verantwoordelijk is voor de verhuizing. De belangrijkste vragen staan hieronder:

Om alle andere vragen terug te vinden en de brief van de Turkiyem moskee te lezen kunt u hierop klikken[1] om de gemeenteraadspagina te bezoeken.


Endnotes:
  1. hierop klikken:

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/08/18/arnhem-centraal-stelt-vragen-over-vreemde-verplaatsing-kunstwerkplaats-naar-presikhaaf/