iPad in Apple Store Amsterdam ontploft, winkel direct ontruimd

by AMS97531A123 | 19 augustus 2018 16:39

Zondagmiddag zijn meerdere mensen onwel geworden toen een iPad ontplofte in een Apple Store in Amsterdam. De winkel werd daarna direct ontruimd. Volgens de eerste berichten kregen drie medewerkers last van hun luchtwegen.


iPad ontploft door lekkende batterij

Nog niet bevestigde bronnen melden dat het waarschijnlijk gaat om een lekkende batterij. De brandweer verklaarde dit in een interview aan de lokale omroep AT5[1].

Apple Store korte tijd ontruimd

De Apple Store ligt aan het Leidseplein in Amsterdam en was korte tijd niet toegankelijk voor klanten en personeel. Toen de iPad ontplofte hebben medewerkers de iPad meteen in een bak met zand gelegd. De medewerkers die last hadden van ademhalingsproblemen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. Er zijn geen zware gewonden volgens de eerste berichten.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Ontploffing heeft invloed op verkoop iPads

Of alle iPads in Nederland nu wel veilig zijn is niet bekend. De medewerkers van de Apple Store in Amsterdam maakten gebruik van een bak met zand. Hoeveel consumenten in Nederland hebben standaard een bak met zand in hun slaapkamer of rugzak. Volgens experts zal deze ontploffing zeker invloed hebben op de verkoopcijfers van de iPad.



Endnotes:
  1. lokale omroep AT5: https://www.at5.nl/artikelen/185516/drie-mensen-onwel-door-gexplodeerde-ipad-in-apple-store

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/08/19/ipad-in-apple-store-amsterdam-ontploft-winkel-direct-ontruimd/