Luxor Live geeft jaarlijks een verjaardagsfeestje

Luxor Live geeft jaarlijks een verjaardagsfeestje

Door het succes van het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ afgelopen weekend besluit de organisatie van poppodium Luxor Live jaarlijks haar verjaardag te vieren. ‘We hebben verspreid over 26 uur 1482 festivalgangers mogen verwelkomen, waarvan 61 honden bij de Natte Neuzendisco en 190 gedetineerden in de penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid tijdens drie concerten van Donnerwetter. Na deze culturele uitputtingsslag keken we elkaar moe maar voldaan aan en besloten we ter plekke om elk jaar een verjaardagsfeestje te geven’, aldus directeur Stefan Rebergen.

11 uur voor 11 jaar

Verjaardagsfestival ’11 jaar Luxor Love’ duurt volgend jaar geen 26 uur, maar 11 uur. ‘De bezoekers kwamen afgelopen zaterdag vooral na etenstijd. Hier hebben we van geleerd, dus we starten het festival volgend jaar in de avond’, aldus programmeur Shannon van der Werff.

De cijfers van 10 jaar Luxor Love

Cultzanger Tony Banks vestigde het wereldrecord ‘Happy Birthday’, maar liefst 10 uur zong hij het lied voor het pand van Luxor Live. Gerda Grutjes uit Duiven vierde haar 46e verjaardag in de Luxor Live kelder en kreeg drie cadeaus: een grasmaaier, een leverworst en een burkini. De oudste bezoeker van het Heidevolk seniorenconcert op zondagmiddag was 91 jaar. Er werd 1224 liter bier gedronken en er werden 361 stukjes taart gegeten. 190 gedetineerden genoten van drie concerten van Donnerwetter en vier gedetineerden speelden mee. 61 honden dansten op hondenhits door dj Mike Costez, waaronder ‘I wanna be your dog’ van The Stooges tijdens de ‘Natte Neuzendisco’.

Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’11 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 7 september en kosten 11 euro.



Related Articles

Steunpakket van 2,75 miljoen voor culturele sector in Arnhem

Arnhem komt weer met een flinke steunpakket om de culturele sector tijdens de coronaperiode te ondersteunen. In 2020 was er

Thuisleren krijgt een ander dimensie met kleuterjuf Arnhem

Kleuterjuf Arnhem is een ware fenomeen aan het worden op instagram. Deze Arnhemse juf deelt elke dag filmpjes en foto’s

Twee concerten Kenan Doğulu in Nederland, waarvan een in Arnhem

Deze Turkse superster en komt voor slechts twee shows naar Nederland! Zaterdag 24 februari 2024 staat hij in Musis Arnhem

Geverifieerd door MonsterInsights