Drukte tijdens uitvaart Arnhemse ondernemer Halil Duzgen

Drukte tijdens uitvaart Arnhemse ondernemer Halil Duzgen

Afgelopen vrijdag was de uitvaart van de donderdagnacht overleden Arnhemmer Halil Duzgen. De Arnhemmer was vooral bekend vanwege zijn winkel Halil Fashion aan de hommelseweg in Arnhem, waar meer Turkse winkels zijn gevestigd. De ‘gastarbeider’ had ook jarenlang een winkel in Beverwijk (Zwarte Markt) waar hij wekelijks naar toeging.

Uitvaart in Turkiyem moskee

Halil Duzgen (1952) overleed donderdagnacht na een ziekteperiode. Zijn uitvaart werd gehouden aan de Turkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Veel Arnhemmers die de ondernemer kenden kwamen afscheid nemen door zijn laatste gebed bij te wonen. Hierdoor was de moskee veel voller dan normaal. Ook was er gelegenheid om de familie te condoleren. Ook bekende Arnhemmers waren aanwezig om het laatste gebed bij te wonen.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Een van de eerste Turkse kledingzaken in oost Nederland

Duzgen was tientallen jaren geleden als enige Turkse fashionzaak actief in Gelderland. Hij importeerde kleding uit Turkije en zorgde als enige in die periode voor Turkse mode in Gelderland. Jarenlang ging hij ook op en neer naar Beverwijk om de zaak daar te runnen. Er was geen andere zaak in de provincie waar men voor de hele familie tegen betaalbare prijzen kleding kon kopen. Jarenlang was Halil Fashion als enige actief in Gelderland.

Velen kennen Halil Fashion dan ook van de dagen voor de belangrijkste Islamitische feestdagen waarbij massaal wordt ingekocht. Vanuit heel Gelderland kwam er publiek af op de Turkse fashionzaak omdat er niets anders was in de regio. Massaal werd er kleding ingekocht voor de hele familie.ReactiesRelated Articles

Geef donderdag vlees aan de buren!

Donderdag is het weer zover en zullen de Arnhemse moslims ook het Offerfeest gaan vieren.  Reacties

Wethouder Ron König ontbijt met jonge Turkse ondernemers

De nieuwe D66 wethouder voor Economische Zaken in Arnhem Ron König had woensdag een ontbijt met jonge succesvolle Turkse ondernemers uit

MPARE huurt 618 m² op Stationsplein 14

ARNHEM – Onlangs heeft MPARE haar intrek in de bovenste verdieping in van het kantoorgebouw aan het Stationsplein 14 in