De rioolheffing en afvalstoffenheffing gaan weer omhoog in Arnhem

by AMS97531A123 | 25 september 2018 21:11

Volgens een persbericht van de Gemeente Arnhem gaat de rioolheffing licht omhoog. De stijging zal ook gelden voor de afvalstoffenheffing in Arnhem. Dit maakte de gemeente bekend in het kader van de begroting (MJPB = MeerjarenProgrammaBegroting) die binnenkort op de agenda staat van de gemeenteraad.

Uw reclame ook hier te zien?

Plannen van de gemeente worden bekend gemaakt

In de begroting geeft de gemeente informatie over de plannen van het college en de gemeenteraad. Per programma staat er aangegeven wat de gemeente wil bereiken. Ook staat er in welke activiteiten de gemeente wil uitvoeren in 2019  en in de jaren daarna en wat dit allemaal gaat kosten.

Arnhem gaat fors inzetten op bereikbaarheid en duurzaamheid

Zoals afgesproken in het coalitieakkoord zal Arnhem fors inzetten op de bereikbaarheid van de stad, duurzaamheid, het bestrijden van armoede en het creeren van extra banen. Zo gaat er 10 miljoen euro naar het klimaatfonds en wordt er 2,5 miljoen euro vrijgemaakt voor een werkinvesteringfonds. Zodat de komende vier jaar zeker 500 Arnhemmers aan een baan komen.



0,7 miljoen euro wordt uitgetrokken voor om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren zoals extra parkeerplaatsen en flitsparkeren als je niet lang moet parkeren. De gemeente wilt ook investeren in de wijken door 1,8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld buurthuizen en sportclubs.

Wil je meer weten over de begroting van de stad? Neem dan een kijkje op Begroting.Arnhem.nl[1]

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Endnotes:
  1. Begroting.Arnhem.nl: http://Begroting.Arnhem.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/09/25/de-rioolheffing-en-afvalstoffenheffing-gaan-weer-omhoog-in-arnhem/