Gevonden grondstoffen bij Arnhemse terroristen voldoende voor mega autobom

by AMS97531A123 | 28 september 2018 18:15

De hoeveelheid grondstoffen gevonden bij de Arnhemse terroristen blijkt voldoende te zijn voor bijvoorbeeld een mega autobom. De veiligheidsdiensten volgende de verdachten al vanaf april 2019 na een tip van de AIVD. Mogelijk waren de verdachten zo ver met hun plannen dat een inval door de politie direct noodzakelijk was. 

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Honderd kilo kunstmest genoeg voor een autobom

Bij doorzoekingen van de woningen van de Arnhemse verdachten is voor honderd kilo kunstmest gevonden. Omdat de verdachten ook niet 100 koeien hebben in de achtertuin zijn er weinig opties over om honderd kilo kunstmest te gebruiken. Vandaar dat men de veiligheidsdiensten denken dat zoveel kilo kunstmest geschikt is voor een autobom.

Uw reclame ook hier te zien?

Grondstoffen voor het maken van een bomvest

Voor mensen die het niet raar vinden dat iemand honderd kilo aan grondstoffen in huis heeft, zal het ook verbazen dat er grondstoffen zijn gevonden die geschikt zijn voor het maken van bomvesten. Volgens het OM waren de verdachten in een gevorderd stadium met de voorbereiding van een aanslag. Een eventuele locatie werd niet genoemd door het OM.

De mannen blijven voorlopig vastzitten omdat er voldoende bewijs is. Omdat de verdachten in beperking zitten mogen ze alleen praten met hun advocaat. De jongste verdachte is 18 jaar. In Arnhem-Zuid en de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn de namen van de verdachten inmiddels bekend.



Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/09/28/gevonden-grondstoffen-bij-arnhemse-terroristen-voldoende-voor-mega-autobom/