Kleefse Waard in de race voor duurzaamheidsprijs

Kleefse Waard in de race voor duurzaamheidsprijs

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is genomineerd voor de Circular Economy Awards, een prijs voor duurzame werklocaties en regio’s. Uit een longlist van 21 werklocaties selecteerde de jury vandaag drie genomineerden: naast IPKW maken ook bedrijventerrein C-mill in Heerlen en het Utrechtse Werkspoorkwartier kans. In de categorie ‘beste circulaire regio’ is de Regio Arnhem Nijmegen genomineerd.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Online stemming

Vandaag (9 oktober) is de online publieksstemming gestart, die voor 50% meetelt in de definitieve toekenning van de awards. De bekendmaking en uitreiking zijn op donderdag 8 november op het BT Event in Rijswijk.

Voorlopers

Het doel van de prijs is het belonen van werklocaties en regio’s die hun circulaire ambities het beste uitvoeren en daar nadrukkelijk ook de samenleving bij betrekken, inclusief het bedrijfsleven. “De genomineerden zijn echt de voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving.” Werklocaties worden beoordeeld op hun omgang met circulaire materialen, energiezuinig werken, gezondheid en het inrichten van de eigen organisatie. Ook shared facilities en biodiversiteit spelen bijvoorbeeld een rol.

Uw reclame ook hier te zien?

“We zitten hier voor de eeuwigheid en mede daarom richten we alles zo duurzaam mogelijk in”, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke. “Of het nou gaat om het terrein, de gebouwen of grondstoffen. Maar het geldt bijvoorbeeld ook voor energie en zelfs kennis: alle output is potentieel input voor iets nieuws. We werken elke dag om het park mooier, groener en duurzamer te maken en zijn dan ook erg blij met deze nominatie.”

Circulaire regio

Naast een prijs voor circulaire werklocaties, wordt er ook een circulaire regio aangewezen. Uit de longlist van 22 regio’s selecteerde de vakjury Regio Arnhem Nijmegen en de gemeentes Haarlemmermeer en Ooststellingwerf. Het juryrapport over Regio Arnhem Nijmegen: “Deze regio profileert zich als living lab en laat concrete plannen en resultaten zien. Verduurzaming lijkt hier in het DNA te zitten.”

Sinds 2005 roept BT jaarlijks het beste bedrijventerrein van Nederland uit, een titel die IPKW al eens in de wacht sleepte. Dit jaar organiseert het voor de tweede keer – in samenwerking met ABN AMRO – de Circular Economy Awards. Op de longlist stonden naast de drie genomineerden onder andere Blue City 010 in Rotterdam, Clean Tech Playground de Ceuvel in Amsterdam, De Mars in Zutphen en InnoFase in Duiven. Vorig jaar won het Eindhovense Plug-In-City.


ReactiesRelated Articles

Nieuwe 9-persoons Transporter voor Gemril Pluimveehouderij

Het gaat goed met Gemril Pluimveehouderij. Dinsdagmiddag werd via social media bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe Transporter had

Met een promotieartikel duizenden klanten bereiken?

Tegenwoordig is alles online ook mogelijk en ook betaalbaar als je tienduizenden mensen wilt bereiken.  Reacties

Let op gladheid na sneeuwbui in Arnhem

Vrijdagnacht was het weer zover. Een sneewbui zorgde ervoor dat Arnhem weer spierwit is geworden. Reacties