Mondelinge vragen ‘Urgentie van statushouders met een verblijfsvergunning’

by AMS97531A123 | 31 oktober 2018 01:11

D66 Gemeenteraadslid Susan van Ommen stelt vragen aan het Arnhemse college van wethouders en burgemeester over de voorrang van statushouders op een sociale huurwoning.
Het college neemt eerst de vragen door en reageert binnen afzienbare tijd. Deze worden dan ook gepubliceerd.
1. Is het college van B&W ermee bekend dat de gemeente Castricum op initiatief van de VVDwethouder Paul Slettenhaar de voorrang voor statushouders op een sociale huurwoning heeft afgeschaft en er in meerdere gemeenten dezelfde geluiden klinken?

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

2. Deelt het college de mening van D66 dat politieke partijen daarmee proberen statushouders de schuld te geven van het woningtekort, dat bevolkingsgroepen hiermee tegen elkaar worden opgezet en dat deze discussie afleidt van het echte probleem: te weinig woningen voor álle woningzoekenden?
3. Is het college het met D66 eens dat het wenselijk is dat statushouders zo snel mogelijk deelnemen aan de samenleving en dat langer verblijven in een AZC een succesvolle integratie belemmert?
4. Deelt het college van B&W de mening van D66 dat het een onwenselijke ontwikkeling is om de urgentie van statushouders te schrappen uit de Arnhemse Huisvestingsverordening?



Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/10/31/mondelinge-vragen-urgentie-van-statushouders-met-een-verblijfsvergunning/