DENK: “Arbeidsmigranten niet problematiseren, maar waarderen”

by AMS97531A123 | 12 november 2018 08:29

Den Haag – Tijdens het debat over de begroting Economische Zaken en Klimaat vroeg DENK Kamerlid Selçuk Öztürk om aandacht voor de positieve bijdrage van arbeidsmigranten. (Foto: archief)

 

Uit conclusies van het onderzoeksbureau SEO Economisch Onderzoek blijkt dat Oost-Europese arbeidsmigranten onmisbaar zijn voor onze economie. Desondanks worden deze arbeidsmigranten geconfronteerd met een negatieve beeldvorming en hebben te maken met zwaardereleefomstandigheden. DENK vraagt de regering om in haar communicatie er zorg voor te dragen dat de beeldvorming rond Oost-Europese migranten wordt verbeterd.

Uw reclame ook hier te zien?

Volgens SEO Economisch Onderzoek droegen werknemers uit het Midden- en Oost-Europa in 2016 ongeveer 11 miljard euro bij aan ons nationaal inkomen. DENK vraagt daarom aandacht voor het imago van de Oost-Europese migranten die voor miljarden bijdragen aan de Nederlandse economie.

 

DENK Kamerlid Selçuk Öztürk: Iedereen roept dat het beter gaat met de economie. De werkloosheid daalt, de winsten stijgen, de omzet groeit en bedrijven maken overuren. Maar om die economie draaiend te houden, zijn er arbeidsmigranten nodig.



In 2017 gaf medeoprichter van ONL voor Ondernemers, Hans Biesheuvel, in een opiniestuk ook aan dat arbeidsmigranten ontzettend belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. “Pijnlijk is dat arbeidsmigranten momenteel door velen alleen als negatief en schadelijk gezien wordt.”, aldus Biesheuvel in zijn bijdrage in het Financieel Dagblad.

DENK Kamerlid Selçuk Öztürk zal later vandaag tijdens de begrotingsbehandeling Economische Zaken en Klimaat, middels een motie, vragen werk te maken van het onterechte negatieve imago van arbeidsmigranten en de miljardenbijdrage van deze groep meer te waarderen.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/11/12/denk-arbeidsmigranten-niet-problematiseren-maar-waarderen/