King of baklava Faruk Güllüoğlu gaat vestiging openen in Gelderland

King of baklava Faruk Güllüoğlu gaat vestiging openen in Gelderland

De redactie van Haber Arnhem is getipt over een bezoek van een Arnhemse ondernemersdelegatie aan Faruk Güllüoğlu in Istanbul.

De groep bestaande uit, Yasin Köylü (Gastronoom), Mehmet Boga (Boga Administratie) en Bedreddin Budak (Mediqal Services) hebben enkele dagen onderzoek gedaan naar de bekende Turkse banketbakker in Istanbul. Volgens bronnen waren de heren vooral benieuwd naar de gang van zaken bij Faruk Güllüoğlu en het aanbod dat in Istanbul werd aangeboden.

Faruk Güllüoğlu bekendste baklava-grondlegger

Faruk Güllüoğlu is een van de bekendste baklava-grondleggers in Turkije. Meneer  Faruk Güllüoğlu begon in 1871 al in Gaziantep met de eerste vestiging. Na zijn reis aan Syrie bedenkt meneer Güllüoğlu hoe hij de baklava nog beter kan maken dan in Syrie en doet hij een ‘start-up in ‘Antep’. Syrie is op dat moment een provincie van de Ottomaanse Rijk. Zijn zoon Mustafa Güllü opent in 1949 in Istanbul een productielocatie waarna het heel snel gaat. Sinds 2000 is Faruk Güllüoğlu ook een ’trademark’ in Turkije en daarbuiten. In Turkije heeft het bedrijf 50 franchise vestigingen, op haar eigen locaties na. In het buitenland zijn er 60 vestigingen van Faruk Güllüoğlu.


Arnhemmers gespot in Istanbul

Bronnen uit Istanbul en Arnhem bevestigen dat de heren wel degelijk zijn gespot bij Faruk Güllüoğlu. De redactie heeft ook een foto ontvangen waarbij de heren samen met anderen aanwezig zijn bij Faruk Güllüoğlu. Helaas is niet exact bekend wanneer de foto is gemaakt. Of de drie heren samen gaan investeren in een nieuwe vestiging in Arnhem is niet bekend. Wel weten we dat deze drie Arnhemse ondernemers regelmatig samen worden gespot bij allerlei gelegenheden. De beweringen over een gezamenlijke investering voor een franchise-vestiging van Faruk Güllüoğlu in Arnhem zijn dan ook niet raar.

Geen echte baklava winkel in Arnhem

In tegenstelling tot de grote steden kent Arnhem geen echte baklava-winkel waar je ook allerlei speciale Turkse lekkernijen kunt eten. De vestigingen van Serifoglu in Amsterdam worden mede hierdoor druk bezocht, omdat de hoofdstad ook veel traffic krijgt vanuit Gelderland. In Arnhem zijn vooral de bakkerijen Divan (hommelstraat) en Mevlana (steenstraat) bekend met hun aanbod aan allerlei soorten speciale Turkse lekkernijen.

Uw reclame ook hier te zien?



Related Articles

Chaos in Presikhaaf door hevige regenbui

Het was vandaag in heel Arnhem chaos voor het verkeer en alle gebruikers. Rond 16:00 uur was het haast onmogelijk

‘Politie volgt Arnhemse horecagelegenheden vanwege illegale activiteiten’

De Arnhemse politie schijnt achter de schermen druk bezig te zijn met illegale activiteiten bij Arnhemse horecagelegenheden. Bronnen dichtbij de

Duizenden Arnhemmers vieren Ramadanfeest na drukbezochte feestgebed

Duizenden Arnhemmers vieren vandaag het Ramadanfeest (Suikerfeest). Het Ramadanfeest wordt gehouden na een maand lang vasten, waarbij moslims tussen zonsopgang

Geverifieerd door MonsterInsights