Luxor Live organiseert muzikaal eerbetoon aan overleden Buzzcocks zanger Pete Shelley

Luxor Live organiseert muzikaal eerbetoon aan overleden Buzzcocks zanger Pete Shelley

Met grote verslagenheid heeft het Arnhemse poppodium Luxor Live kennis genomen van het plotseling overlijden van Buzzcocks zanger Pete Shelley (63). De band stond voor vrijdag 14 december geprogrammeerd in de grote zaal van Luxor Live, het zou het enige optreden van de Britse punkband zijn in Nederland. Het management van Buzzcocks heeft laten weten dat de show definitief wordt afgelast. Kaartkopers krijgen hun geld terug.

“Pete Shelley stond met Buzzcocks halverwege de seventies samen met Sex Pistols en The Clash aan het front van de eerste lichting Britse punkbands en neemt daarmee een belangrijke positie in de muziekgeschiedenis in. Wij (en met ons een hoop fans) keken enorm uit naar de show en het spreekt voor zich dat wij het uitermate betreuren dat wij de frontman van deze legendarische punkband volgende week vrijdag niet mogen verwelkomen”, aldus Luxor Live marketeer Pim Kapitz in reactie op het plotseling overlijden van de Buzzcocks zanger.Muzikaal eerbetoon

Direct na de eerste berichtgeving omtrent het overlijden van de zanger stroomden de reacties van fans en muzikanten binnen bij het Arnhemse poppodium: “Daarom is besloten om een voor iedereen gratis toegankelijk muzikaal eerbetoon aan Pete Shelley te organiseren op de avond waarop het concert zou plaatsvinden. Meerdere bands en dj’s hebben zich inmiddels bij ons gemeld en we zijn momenteel aan het kijken hoe we de avond gaan invullen”, laat Luxor Live programmeur Marijn de Valk weten.

Op vrijdag 14 december opent Luxor Live om 19:30 uur haar deuren voor ‘Forever Fallen in Love’, een voor iedereen gratis toegankelijk eerbetoon aan Pete Shelley en Buzzcocks. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen tijdelijk met voorrang tickets reserveren voor het evenement, overige geïnteresseerden kunnen een gratis ticket reserveren in de online ticketshop van Luxor Live.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Reacties


Tags assigned to this article:
cultuurLuxor LivenieuwsPete Shelley

Related Articles

Early Bird tickets voor de Donnerwetter Day 2017 te koop voor slechts € 7,50

Let op Reguliere voorverkoop start op vrijdag 18 november 10:00 uur Reacties

Mehmet Ali Erbil waarschuwt dochter Yasmin

Mehmet Ali Erbil heeft woedend gereageerd op haar dochter Yasmin die met Ali Aksoz gespot werd in een Turkse nachtclub.

Theater voor jong en oud tijdens culturele avond in MFC

Op vrijdagavond 25 november a.s. zal de laatste culturele avond van dit jaar worden gehouden. In het MFC Presikhaven zal