Op deze plekken mag je in Arnhem geen vuurwerk afsteken

Op deze plekken mag je in Arnhem geen vuurwerk afsteken

Arnhem krijgt steeds meer vuurwerkvrije zones. De burgemeester let hier ook meer op dan voorgaande jaren. 

Niet alleen schoolterreinen vuurwerkvrij

Sinds 2008 zijn schoolterreinen vuurwerkvrij. Op verzoek van de Arnhemse raad komt er een uitbreiding van de vuurwerkvrije zones’s in Arnhem. Zo mag er ook geen vuurwerk meer worden afgestoken bij de stadsparken Sonsbeek en Meinerswijk. Terreinen waar bedrijfsmatig dieren worden gehouden zijn ook verboden gebied voor vuurwerk, zoals; maneges, zorg- en kinderboerderijen.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

‘Vuurwerk veroorzaakt overlast’

Burgemeester Marcouch zegt het volgende hierover: “Het vuurwerk tijdens de jaarwisseling veroorzaakt overlast. Daarom hebben we een aantal gebieden waar veel overlast wordt ervaren aangewezen als vuurwerkvrije zone. We zullen tijdens de jaarwisseling de regels nauwgezet handhaven zodat de jaarwisseling voor iedereen prettig kan verlopen.”

Boete van 100 euro

Via een socialmedia campagne gaat de gemeente rond de jaarwisseling aandacht vragen voor regels rondom het afsteken van vuurwerk. Met name de veiligheid is dan een belangrijk punt. Vuurwerk kan uitsluitend op 28, 29 en 31 december verkocht worden. Het afsteken kan 31 december tussen 18.00 uur en 1 januari 2018 02.00 uur. Als je eerder of later vuurwerk afsteekt krijg je een boete van 100 euro.

Als mensen overlast ervaren, dan kunnen ze bellen met de politie op 0900-8844. Voor verdachte of gevaarlijke situaties kun je meteen alarmnummer 112 bellen.


ReactiesRelated Articles

iPhone 6 repareren bij de ‘Afghaan’, daarna mag je m weggooien

Hoe vaak komt het voor dat je met schade van je mobiele telefoon even snel langs gaat bij de ‘Afgaan’

John Frostbrug onder handen genomen

Tussen 10 en 28 augustus vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de John Frostbrug. Onder andere de voegen in het wegdek worden