Op deze plekken mag je in Arnhem geen vuurwerk afsteken

Op deze plekken mag je in Arnhem geen vuurwerk afsteken

Arnhem krijgt steeds meer vuurwerkvrije zones. De burgemeester let hier ook meer op dan voorgaande jaren. 

Niet alleen schoolterreinen vuurwerkvrij

Sinds 2008 zijn schoolterreinen vuurwerkvrij. Op verzoek van de Arnhemse raad komt er een uitbreiding van de vuurwerkvrije zones’s in Arnhem. Zo mag er ook geen vuurwerk meer worden afgestoken bij de stadsparken Sonsbeek en Meinerswijk. Terreinen waar bedrijfsmatig dieren worden gehouden zijn ook verboden gebied voor vuurwerk, zoals; maneges, zorg- en kinderboerderijen.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

‘Vuurwerk veroorzaakt overlast’

Burgemeester Marcouch zegt het volgende hierover: “Het vuurwerk tijdens de jaarwisseling veroorzaakt overlast. Daarom hebben we een aantal gebieden waar veel overlast wordt ervaren aangewezen als vuurwerkvrije zone. We zullen tijdens de jaarwisseling de regels nauwgezet handhaven zodat de jaarwisseling voor iedereen prettig kan verlopen.”

Boete van 100 euro

Via een socialmedia campagne gaat de gemeente rond de jaarwisseling aandacht vragen voor regels rondom het afsteken van vuurwerk. Met name de veiligheid is dan een belangrijk punt. Vuurwerk kan uitsluitend op 28, 29 en 31 december verkocht worden. Het afsteken kan 31 december tussen 18.00 uur en 1 januari 2018 02.00 uur. Als je eerder of later vuurwerk afsteekt krijg je een boete van 100 euro.

Als mensen overlast ervaren, dan kunnen ze bellen met de politie op 0900-8844. Voor verdachte of gevaarlijke situaties kun je meteen alarmnummer 112 bellen.




Related Articles

Vitesse trots op gokbedrijf als nieuwe sponsor

Gokbedrijf BetCity.nl is een sponsoring aangegaan met Vitesse. Dit maakte de club bekend met een persbericht. De concurrent van Toto.nl

“Gemeenten mogen Turkse Nederlanders niet discrimineren”

Onlangs werden de gemeenten Almelo en Eindhoven door de Centrale Raad van Beroep op de vingers getikt. Beide gemeenten gingen

USB drive met bestanden overleden dochter gestolen

Henk Mazier zoekt USB drive met daarop foto’s en video’s van overleden dochtertje.

Geverifieerd door MonsterInsights