Luxor Live legt ook Afro-Cuban All Stars vast

Luxor Live legt ook Afro-Cuban All Stars vast

Begin 2018 haalde Luxor Live de legendarische Afro-Cuban All Stars naar Arnhem. De show was één groot feest en daarom halen we ze nu gewoon weer terug. Vooralsnog de enige show in Nederland van deze tour!

Het lijkt er op alsof de Afro-Cuban All Stars een tweede leven is ingeblazen. De energie en sfeer van de recente live-shows zijn opgenomen en uitgebracht op dvd en cd. Het klassieke eerste album A Toda Cuba le Gusta is zelfs onlangs op vinyl heruitgegeven.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Ruim twintig jaar geleden werden er in Havana, met een beperkt budget in maar twee weken tijd, drie bijzondere albums opgenomen. De invloeden van het titelloze album van Buena Vista Social Club, A Toda Cuba Le Gusta van Afro-Cuban All Stars en Introducing Ruben Gonzalez zijn nog steeds voelbaar. Alle drie albums werden opgenomen door grotendeels dezelfde groep muzikanten met Juan de Marcos González als muzikaal leider. Deze producer en muzikant had de droom, om de rijke Cubaanse muziektraditie voort te zetten en wereldberoemd te maken.

De Afro-Cuban All Stars is een gezelschap van oude meesters en jonge musici die bekend staat om hun combinatie van verschillende Latijns-Amerikaanse (dans)stijlen zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. De vele albums, meerdere documentaires en vier nominaties voor een Grammy Award maken ze één van de meest succesvolle bands die Cuba ooit heeft voortgebracht.





Related Articles

Wereldberoemde Omar Souleyman komt voor concert naar Arnhem

De Syrische zanger Omar Souleyman begon zijn carrière als bruiloftszanger, maar is inmiddels een wereldwijd dance-fenomeen. Met zijn unieke, opzwepende

Bekende DJ-duo Afro Bros organiseert La Vida Loca Festival in Arnhem

5 augustus is een dag om nu al te reserveren. Het bekende DJ-duo Afro Bros organiseert namelijk het La Vida

Interview Nazmiye Oral met Fortuyn werd een dag voor zijn moord uitgezonden

De bekende Arnhemse schrijfster en actrice is niet zomaar een BN’er. Ondanks dat ze niet elke week in een serie

Geverifieerd door MonsterInsights