Medewerker Bijenkorf blundert en verkoopt ketting van 40.200 euro voor 402 euro

Medewerker Bijenkorf blundert en verkoopt ketting van 40.200 euro voor 402 euro

Een vrouw komt op de website van de Bijenkorf een Cartier ketting van 18 karaat witgoud tegen voor de prijs van 402 euro. De ketting heeft ook nog eens 176 diamanten en een panterhanger. Advocaat Erik Verweij van Yur Advocaten en Consultants kwam met dit nieuws naar buiten. Niet iedereen zal direct begrijpen wat er nu aan de hand is. (foto: archief)

Bijenkorf belt twee dagen later in paniek op

De dame in kwestie, helaas weten we niet hoe oud ze is, betaalt de prijs van 402 euro. En haalt de ketting dan ook later op bij het Bijenkorf filiaal. Twee dagen later wordt de dame ‘in paniek’ gebeld door een medewerker van de Bijenkorf. Ze hebben bij de Bijenkorf een foutje gemaakt, en de ketting kost geen 402 euro maar 40.200 euro. De Bijenkorf wil natuurlijk geld zien en verzoekt de dame de ketting binnen 24 uur terug te brengen of het restant te betalen. Mogelijk is hier ook meteen een deurwaarder voor ingeschakeld.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Geeft de rechter de vrouw of de Bijenkorf gelijk

Tot verbazing van velen oordeelt de rechtbank volgens advocaat Erik Verweij dat de vrouw er niet op mocht vertrouwen dat de Bijenkorf de ketting voor 402 euro wilde verkopen. Een ‘gemiddeld geïnformeerd consument’ had moeten weten dat een ketting met 176 diamanten niet voor deze prijs te koop stond. En de stelling van de vrouw dat in Marokko een ketting voor 200-300 kon worden gekocht niet voldoende is onderbouwd. Ook de stelling dat ze de ketting is ‘kwijtgeraakt’ was onvoldoende onderbouwd volgens de rechter.

Bovenstaande informatie werd door advocaat Erik Verweij van Yur Advocaten en Consultants en zonder toestemming door ons gebruikt voor een artikel. Omdat we drie keer verwijzen naar Yur Advocaten en Consultants gaan we er vanuit dat we niet zelf aangeklaagd worden.




Related Articles

Strijd tussen Dordrecht en Dordtse Turk: burgemeester vraagt om wet bij minister

De strijd tussen de gemeente Dordrecht en voormalig onroerendgoedhandelaar Mustafa Karaşahin, bekend als de bezwarentijger, heeft een nieuwe dimensie gekregen:

VIDEO Moskee Culemborg gaat in vlammen op

Gisterenavond en vannacht zijn er meerdere branden in de wijk Terweijde van Culemborg geweest.

‘Hoofdredacteur Zaman Nederland heeft een probleem tijdens vrijdaggebed’

Ingezonden stuk van Fatma Erdal: De hoofdredacteur van Zaman Nederland doet er persoonlijk alles aan om Turken in Nederland zwart

Geverifieerd door MonsterInsights