Mehmet Sahan en Marilyn A-Kum op kandidatenlijst PvdA Gelderland

Mehmet Sahan en Marilyn A-Kum op kandidatenlijst PvdA Gelderland

Afgelopen zaterdag hebben de leden van PvdA Gelderland de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 vastgesteld. Dit gebeurde in zalencentrum Parkstaete te Velp op de gewestelijke ledenvergadering onder leiding van gewestelijk voorzitter a.i. Rita Weeda. De oud PvdA-raadsleden Mehmet Sahan (Rheden) en Marilyn A-Kum (Arnhem) komen als oude bekenden terug op de lijst van de Sociaal Democraten.

Ook drie jonge kandidaten op de lijst

Op deze lijst zijn door de kandidaatstellingscommissie, onder leiding van Tweede Kamerlid John Kerstens en burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek Otwin van Dijk, ook drie jonge kandidaten voorgedragen.

Zaterdagochtend werden de drie jonge kandidaten definitief op de kandidatenlijst geplaatst door de leden van PvdA Gelderland. Alle drie de kandidaten zijn op de voorgedragen plaats bekrachtigd.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Jan Daenen uit Wageningen op plaats 6

Op plaats 6 staat Jan Daenen, 22 jaar uit Wageningen. Daenen was eerder kandidaat-gemeenteraadslid in Wageningen en is sinds 2013 actief bij de Partij van de Arbeid. Hij studeert Economie en Beleid en wil zich in de Provinciale Staten met name inzetten voor een sterke, duurzame Gelderse economie.

De 27-jarige Ricardo Brouwer uit Beuningen staat op plaats 11. Naast bestuurslid van de Jonge Socialisten-Arnhem-Nijmegen is hij ook bestuurslid van het landelijke Roze Netwerk van de PvdA en zet zich in voor diversiteit en inclusiviteit in de maatschappij. Hij wil zich graag inzetten om de provinciale politiek dichter bij de inwoners van Gelderland te brengen.

Tot slot is Giovanni Meijer op plaats 16 te vinden. De 19-jarige Meijer komt uit Nijmegen en was daar eerder al kandidaat-gemeenteraadslid. Hij studeert Rechten en Economie aan de Radboud Universiteit en was eerder kandidaat-gemeenteraadslid in Nijmegen.

De komende tijd zijn de Jonge Socialisten door de provincie te vinden om op pad te gaan met de drie kandidaten in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart 2019.


ReactiesRelated Articles

Peiling Maurice de Hond: DENK komt uit op twee zetels in Gelderland

Volgens de bekende opiniepeiler van Nederland, Maurice de Hond, komt DENK uit op 2 zetels bij de Provinciale Statenverkiezingen van

PvdA gaat tijdens NLdoet tuintjes opknappen op de Geitenkamp

Op 11 en 12 maart organiseert NLdoet haar jaarlijkse vrijwilligers actiedagen. De afdeling van de sociaal democraten wil daar graag

Van ondernemersdebat tot inkoop-app

Ondernemend Arnhem, publiek en politiek gingen woensdag 7 maart met elkaar in gesprek over hoe Arnhem de meest MKB-vriendelijke gemeente