Burgemeester Marcouch sluit weer een pand in Arnhem na vondst mega kwekerij

Burgemeester Marcouch sluit weer een pand in Arnhem na vondst mega kwekerij

Wie nog niet wist wie de burgemeester van Arnhem is, komt daar vrij snel achter. Ahmed Marcouch, burgemeester in Arnhem, doet er alles aan om zichtbaar te zijn voor de stad en de inwoners. De ex-Amsterdammer twijfelt  geen moment als hij er achterkomt dat een onderneming niet helemaal ‘Kosjer’ bezig is. In vergelijking met zijn voorganger Krikke sluit Marcouch direct panden dicht als er iets niet aan de haak is. (foto: pixabay)Geen winkels als dekmantel voor criminele activiteiten

Zo gaat Marcouch de boeken in als burgemeester van Arnhem die in 2018 maar liefst tien panden vanwege allerlei redenen heeft gesloten. Hotel Arnhem Centraal was een van de meest recente bedrijven die kon gaan sluiten. Eerder sloot Marcouch ook de bekende Arnhemse cafe’s Madama Touche, De Barron, Den Koopman en eetcafe Touche aan de Korenmarkt omdat ‘Koningin van de Korenmarkt’ banden had met een 65-jarige voormalige drugssmokkelaar. Marcouch wil namelijk geen winkels en horecabedrijven die als dekmantel fungeren voor criminele activiteiten.

Winkel aan Koningstraat gesloten na drugsvondst

Vandaag werd bekend dat Marcouch ook een drugspand aan de Koningstraat heeft gesloten voor een periode van zes maanden in het kader van de Opiumwet. Gisteren werd namelijk bekend dat op de bovenste verdieping van het winkelpand waar ooit Toko China heeft gezeten een mega kwekerij werd gerund in verschillende ruimten. Een speciaal team was vandaag de hele dag bezig met ontruiming van het pand. De teller staat in januari 2019 meteen al op een. Volgens analisten zal Marcouch in 2019 meer panden en winkels sluiten dan in 2018. Dat moet dus nog blijken.

De burgemeester van Arnhem geeft hiermee een signaal af, om aan te geven dat hij er alles aan doet, om Arnhem te zuiveren van criminele activiteiten. Of dat natuurlijk helemaal gaat lukken is nog maar de vraag. Criminelen zijn natuurlijk ook niet altijd even dom, en gaan met de tijd mee om zo onopvallend mogelijk hun zaken te runnen. In het nieuwe jaar zullen we dus zien hoeveel effect de maatregelen van Marcouch gaan hebben in de stad.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

VIDEO Amateurovervaller probeert snackbar in Presikhaaf leeg te plunderen

Op donderdag 24 mei rond half twaalf ’s avonds komt een man een snackbar aan de Honigkamp in Presikhaaf binnen.

Referendum 30 November: Zondagochtend gratis rondleiding op Stadsblokken-Meinerswijk

Op de website StadsblokkenMeinerswijk.nl staat aangegeven dat KondorWessels Projecten iedere zondagochtend rondleidingen organiseert voor geinteresseerden. Zondag 20 november is er

Wereldrecord ‘Grootste Halay’ verbroken tijdens Posof Seyranı

Tijdens eerste Pinksterdag werd tijdens de Posof Seyranı in Eersel, een festival met duizenden Turkse Nederlanders en bezoekers uit Duitsland