Agenten vinden 55.000 euro aan hennep in Arnhem na vreemde tip

Agenten vinden 55.000 euro aan hennep in Arnhem na vreemde tip

De politie heeft dinsdagochtend weer een hennepkwekerij ontdekt in een woning in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Net zoals bij de hennepkwekerij, in het centrum van Arnhem, van een paar dagen geleden ging het weer om een tip. Hoe de tip bij de politie is binnengekomen is niet bekend. Wel bestaat er een kans dat de twee ontdekte hennepkwekerijen op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn.  (foto: wijkagent schuytgraaf/instagram)

Twee personen waren aan het slapen toen de politie kwam

Opvallend aan de tip is dat het nu weer om een kwekerij gaat met henneptoppen die aan het drogen waren. Nog even en de eigenaar van deze ‘groenvoorziening’ had zijn spaargeld verhoogd met 55.000 euro. Iemand wilde hier dus niet aan meewerken en gaf de politie een tip. In totaal lag er 14,3 kg aan henneptoppen te drogen aan de woning in Schuytgraaf. Twee personen in de woning zagen de politie in de vroege uren niet aankomen, en waren nog aan het slapen. De personen zijn aangehouden. Of ze inwoners zijn van de woning is niet bekend gemaakt.Marktwaarde van 55.000 euro

De net geoogste kwekerij heeft een marktwaarde van 55.ooo euro. Dus zal iemand voor de zoveelste keer in korte tijd een enorme opbrengst moeten gaan missen. Net zoals bij bijna alle andere hennepkwekerijen was de stroom nu ook weer illegaal getapt.

Ook in 2019 blijft het het interessant om illegaal hennep te kweken. Niet vanwege een verlaging van de BTW percentage, maar omdat er nu eenmaal veel vraag is naar wiet in onder andere de omringende landen. Volgens de experts gaat 50% van de productie in Nederland naar het buitenland.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwshennep arnhemnieuws arnhem

Related Articles

Vestiging Adidas Arnhem is een voorbeeld voor alle winkels in Nederland

Onlangs kregen we een foto toegestuurd van een van onze lezers. Deze Arnhemmers hadden schoenen gekocht voor 100 euro bij

Arnhemse vereniging ‘Bektasli’ heeft een nieuwe voorzitter

De Arnhemse vereniging ‘Bektasli’ heeft zondagmiddag  tijdens een algemene ledenvergadering een nieuw bestuur gekozen. Atilla Tasdemir is gekozen als nieuwe

€ 2000 subsidie op groen gas HRe-ketel

Is uw ketel aan vervanging toe? Wilt u lagere energielasten? Kom naar de informatieavond op 3 maart om 19.00 uur