Zware dag voor bekende Arnhemse voetbal drieling

by AMS97531A123 | 9 januari 2019 15:21

De bekende Arnhemse voetbal drieling, Fatih, Sultan en Mehmet Dag, hebben vandaag hun zwaarste dag van hun leven. (foto: De Gastronoom Futsal[1] /Op de foto ziet u Tahsin Ipekci (staand tweede van links) en Fatih Dag (zittend tweede van de rechts)

Zojuist werd bekend dat de vader van de bekendste Turkse voetballers van Arnhem is overleden. Kemal Dag, vader van de drieling, is ook de opa van De Gastronoom futsalplayer Tahsin Ipekci. Grootvader Kemal Dag was een van de eerste Turkse gastarbeiders in Arnhem en woonde bijna zijn hele leven lang in de Arnhemse wijk St. Marten. Wanneer en waar de uitvaart zal plaatsvinden is nog niet bekend. Later meer hierover. Bronnen dichtbij de familie bevestigen dat hij al geruime tijd ziek was.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Drieling waren niet zomaar een drieling

De drieling behoorden tot een van de beste voetballers in Arnhem en omgeving. De voetballers hebben jarenlang meegedaan aan grote toernooien en zijn nog steeds wekelijks terug te zien op de voetbalvelden. Zo speelt Fatih Dag nog steeds op hoog niveau futsal bij De Gastrnoom in Arnhem.

Jarenlang speelden de drie broertjes bij elkaar en waren ze niet weg te denken bij grote (futsal)toernooien. In hun gouden jaren waren ze vergelijkbaar als Gullit, Van Basten en Rijkaard. Niemand kon ze verslaan en veel tegenstanders irriteerden zich massaal aan hun manier van spelen. In Klarendal en in St-Marten kent iedereen ‘de Drieling’ en tot op de dag van vandaag worden ze nog steeds gevraagd voor allerlei toernooien. Ze hebben zelfs nog een foto in de VI, waarbij ze samen met oud-Vitesse speler Nicky Hofs poseren in een elftal.

Wij wensen alle familieleden en vrienden veel sterkte met het verlies van hun geliefde vader en opa.



Beelden Fatih Dag (2009):

Endnotes:
  1. De Gastronoom Futsal: https://www.facebook.com/degastronoomarnhemfutsal/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/01/09/zware-dag-voor-bekende-arnhemse-voetbal-drieling/