CORRECTIE | ‘DENK Gelderland krijgt oude bekende als lijsttrekker’

by AMS97531A123 | 30 januari 2019 11:18

Update: Usta staat wel op de lijst, maar is geen lijsttrekker. Rabia Karaman is lijsttrekker namens DENK Gelderland

Kandidatenlijst DENK Gelderland bekend, Rabia Karaman lijsttrekker[1]

Bronnen bij het stadhuis in Arnhem melden dat gemeenteraadslid en fractievoorzitter Yildirim Usta bij de aankomende Provinciale Staten verkiezingen lijsttrekker zal zijn bij DENK Gelderland. De redactie van Haber Arnhem heeft nog geen lijst met kandidaten gezien.

DENK-leden massaal naar stadhuis

Dinsdagmiddag was het een komen en gaan van DENK leden die de partij kwamen steunen in het stadhuis van Arnhem. De partij doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019 en moest hierdoor minimaal dertig ondersteuningsverklaringen overhandigen aan een ambtenaar van bureau verkiezingen. Gezien de opkomst en een verklaring van de partij bleek dat dit goed is gegaan. ‘Binnen enkele uren hebben wij in Arnhem 50 ondersteuningsverklaringen voor Kieskring 1 weten te halen.’, aldus een reactie via facebook.


Gelderland bestaat uit 2 kieskringen, waardoor nieuwe partijen in Arnhem en in Nijmegen een ondersteuningsverklaring van 30 mensen moet overhandigen om mee te kunnen doen. Vandaag gaan ze bij DENK Gelderland in Nijmegen aan de slag voor kieskring 2. Bestaande partijen hoeven dit niet te doen.

‘Usta lijsttrekker DENK Gelderland’

Fractievoorzitter van DENK Verenigd Arnhem in de Arnhemse gemeenteraad, Yildirim Usta, lijkt de beste papieren te hebben om lijsttrekker te worden bij DENK Gelderland. Omdat hij gisterenmiddag ook zeer betrokken was in het stadhuis tijdens het verzamelen van de ondersteuningsverklaringen. Bronnen dichtbij Usta ontkennen dat hij lijsttrekker gaat worden. Usta was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Endnotes:
  1. Kandidatenlijst DENK Gelderland bekend, Rabia Karaman lijsttrekker: https://haberarnhem.nl/2019/01/31/kandidatenlijst-denk-gelderland-bekend-rabia-karaman-lijsttrekker/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/01/30/denk-gelderland-krijgt-oude-bekende-als-lijsttrekker/