RTL Nieuws: Basisschool Ibn-i Sina beste basisschool van Arnhem

RTL Nieuws: Basisschool Ibn-i Sina beste basisschool van Arnhem

Basisschool Ibn-i Sina is volgens de redactie van RTL Nieuws de beste basisschool van Arnhem. De school scoort een 7,9, waar het landelijk gemiddelde op een 7,0 ligt.



Meer dan zesduizend basisscholen

RTL Nieuws heeft de resultaten van de eindtoets van meer dan zesduizend basisscholen ‘op een zo eerlijk mogelijke manier’ vergeleken. Naast individuele resultaten die vergelijken zijn, kunnen daarmee ook scholen worden beoordeeld. ,,Die scores worden onder meer door de Inspectie van het Onderwijs gebruikt om de kwaliteit op scholen in kaart te brengen. Ook RTL Nieuws vergelijkt de resultaten door rekening te houden met achterstanden van leerlingen”, schrijft de RTL redactie op haar website.



Rekening gehouden met verschillen tussen scholen

,,RTL Nieuws gebruikt een gewogen berekening waardoor er rekening kan worden gehouden met verschillen tussen scholen.” Dankzij cijfers van het CBS zijn (achterstands)factoren als opleidingsniveau en de herkomst van ouders en of ze schulden hebben, meegerekend in het eindoordeel. Daarnaast zijn de eindtoetsscores van 2016, 2017 en 2018 meegewogen, evenals gegevens van Dienst Uitvoering Onderwijs en de Inspectie van het Onderwijs.

De basisscholen De Wijzer en Julianaschool (beiden 5,9), De Monchyschool (5,8) en De Rank (5,7) scoorden het laagst in Arnhem.

 

De leraren en vrijwilligers bij Ibni-Sina doen er alles aan om de leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Zo is de voertaal gewoon Nederlands op school en zijn alle lessen ook gewoon in het Nederlands. Omdat het een Islamitisch basisschool is zijn er ook godsdienst- en Koranlessen. Natuurlijk besteden ze hier op school ook aandacht aan andere godsdiensten.

Uw reclame ook hier te zien?



Related Articles

Maximaal 30 personen bij bruiloften en verlovingsfeesten

De nieuwste maatregelen van het Kabinet om de coronavirus tegen te gaan heeft ook nog steeds een enorme impact op

Arnhemmers betalen straks 35 euro als ze Duitsland in rijden

Naar Duitsland gaan zal in de toekomst veel meer gaan kosten dan voorheen. Nederlanders moeten straks een ‘Vignet’ aanschaffen als

Hester Macrander woedend na te seksuele vrouwenposter van Radio 538

De Arnhemse cabaratier Hester Macrander liet weer van zich horen toen ze een oversekste reclame-poster zag van Radio 538. Hierop

Geverifieerd door MonsterInsights