Doelman Yusuf Duman (19) helpt SML aan opmerkelijke zegereeks

by AMS97531A123 | 19 februari 2019 00:51

Arnhemmer Yusuf Duman kan meer dan alleen een balletje trappen. De lange doelman van SML heeft al een paar weken het vertrouwen van trainer David Roig Garcias gekregen, nadat Roberto Straal moest opstappen. En bewijst zijn waarde ook met zeer goede reddingen. (Foto: HetGeldersevoetbal.nl[1])

Doelman Yusuf Duman van SML

Waardevol voor eerste elftal SML

De 19-jarige Arnhemmer is waardevol voor het eerste elftal van SML. Toeval of niet! Duman krijgt meer speeltijd onder de nieuwe trainer en het loopt opeens ook veel beter bij de Arnhemse derdeklasser. De ploeg is zelfs bezig met een opmerkelijk reeks, doordat vijf keer op rij heeft gewonnen met doelman Yusuf Duman. Afgelopen zondag werd er ook thuis met 3-1 gewonnen van Ruurlo. Joshua Gieling (2x) en topspits Boris van der Kok maakten de doelpunten voor de Arnhemse ploeg.

Niet zomaar een doelman

De Turkse Arnhemmer is niet zomaar een doelman. Met zijn 1 meter drie en tachtig is de 19 jarige een prima keuze voor SML. Het ligt natuurlijk niet alleen aan een trainerswissel dat SML opeens weer goed draait. Duman is een goede keeper en gebruikt zijn lengte optimaal. Omdat hij ook heel erg goed kan voetballen, is hij ook achterin veel feller en flexibeler aanspeelbaar dan vele andere doelmannen. Vrienden en futsal teamgenoten zijn trots op de prestaties van Duman en SML. Velen weten niet eens dat ‘voetballer’ Yusuf ook goed kan keepen.

Yusuf staat met SML op een gedeelde vijfde plaats met 25 punten. Koploper MASV en OBW hebben beiden 32 punten in de derdeklasse. VDZ volgt met 29 punten.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Endnotes:
  1. HetGeldersevoetbal.nl: http://www.hetgeldersevoetbal.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/02/19/doelman-yusuf-duman-19-helpt-sml-aan-opmerkelijke-zegereeks/