In actie voor een plasticvrij Arnhem

In actie voor een plasticvrij Arnhem

Gemeente Arnhem, De Groene Vos en Rozet maken zich van 9 februari t/m 10 april sterk voor een plasticvrij Arnhem. Onder de noemer ‘Arnhem Plasticvrij?’ willen zij samen met de Arnhemse inwoners en bedrijven het probleem van de plastic soep ter discussie stellen en zoeken naar duurzame alternatieven.

In de vorige eeuw werd plastic met veel enthousiasme in gebruik genomen. Het heeft in hoog tempo veel materialen vervangen, want plastic is makkelijk in het gebruik en goedkoop. Maar plastic heeft ook veel nadelen. Zo is het lastig te recyclen en nauwelijks afbreekbaar. En dat zorgt voor problemen: jaarlijks komt ruim 6,4 miljoen ton plastic in de zee terecht en daarmee ook in onze voedselketen.

Het evenement ‘Arnhem Plasticvrij?’ geeft een confronterende realiteit weer van de maatschappelijke gevolgen van plastic afval.

De tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ laat de negatieve gevolgen van de plastic soep zien, maar onderzoekt ook mogelijkheden om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen. De tentoonstelling is gratis te bezoek in Rozet.


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsin de buurt arnhemnieuws arnhem

Related Articles

Arnhemse kunst levert 91.000 euro op voor de voedselbank

Met de verkoop van 2000 kunstwerken uit de Beeldende Kunst Regeling (BKR) haalde de gemeente Arnhem 91.000 euro op voor

Zoons draaien helemaal door bij het zien van moordenaar moeder

Afgelopen week was het chaos in een rechtszaal in het Amerikaanse Ohio. Een ‘verdachte’ stond terecht voor de moord op

Heerlijke Çiğköfte tijdens Turkse verkiezingen in Deventer

Wie vandaag de Turkse verkiezingen in Deventer bezocht zag tot zijn verbazing dat iedereen in een soort van een feeststemming

Geverifieerd door MonsterInsights