Peiling Maurice de Hond: DENK komt uit op twee zetels in Gelderland

by AMS97531A123 | 13 maart 2019 02:14

Volgens de bekende opiniepeiler van Nederland, Maurice de Hond, komt DENK uit op 2 zetels bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Dit blijkt uit een peiling die Maurice de Hond heeft gehouden in opdracht van verschillende GroenLinks-afdelingen[1] in Nederland. (foto: DENK Gelderland[2])

Volgens de Hond krijgt de VVD op 20 maart 7 zetels, gevolgd door GroenLinks en Forum voor Democratie. Beide partijen zouden op 6 zetels uitkomen in Gelderland.

DENK komt volgens de bekende opiniepeiler van Nederland uit op 2 zetels. De partij doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen en schreef eerder al geschiedenis door het behalen van 3 zetels in de Tweede Kamer. Het succes kreeg daarna een vervolg doordat de partij ook succesvol werd tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen in verschillende steden. In de peilingen voor de Tweede Kamer staat DENK al geruime tijd op 7 zetels.

In de Provinciale Staten van Gelderland zijn er 55 zetels te verdelen. Behalve bovenstaande partijen ziet de Provinciale Staten er volgens De Hond zo uit na de verkiezingen van 20 maart. CDA (5), PVV (5), D66 (4), SP (4), ChristenUnie (4), PvdA (4), SGP (3) en Partij voor de Dieren (3), 50PLUS (2)

Website staat te koop info @ haberarnhem.nl

Endnotes:
  1. GroenLinks-afdelingen: https://groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-nek-aan-nek-zeker-vier-provincies
  2. DENK Gelderland: https://www.facebook.com/DENKGelderland/

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2019/03/13/peiling-maurice-de-hond-denk-komt-uit-op-twee-zetels-in-gelderland/