DENK en Arnhem Centraal wil meer grip op klimaatfonds

by AMS97531A123 | 15 april 2019 08:15

DENK Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal wil dat de gemeente zorgvuldig omgaat met investeringen uit de klimaatfonds. Zo wil Arnhem centraal dat er grip komt op bestedingen binnen de gemeentegrens en wil DENK dat buiten de gemeentegrens bedragen boven de €50.000,- neer gelegd worden bij de gemeenteraad. (foto: Pixabay)

“Ik snap wel waarom DENK dit wilt, stel iemand uit Elst wil een laadpaal voor zijn Tesla, is Arnhem een dieseltje armer.” laat SP-raadslid Dobbe weten tijdens de raadsvergadering. Volgens DENK-commissielid Dilekci gebruikt de gemeente vage termen die teveel ruimte geven. Hij ziet de regel “Daarom dient het mogelijk te zijn de middelen in te zetten buiten de stad maar binnen de regio Arnhem Nijmegen, welke ten goede zullen komen aan de gemeente Arnhem.” graag specifieker en wil aanvullen met “Voor investeringen buiten de gemeentegrenzen geldt een bevoegdheid tot 50.000 voorde college en uitgaven daarboven ter besluitvorming aan de raad voor te leggen.”



Niet €500.000,- maar bij €100.000,-

Ook Arnhem Centraal wil meer grip hebben op het klimaatfonds. Op dit moment wil het College van Burgemeester en Wethouders een bestedingsruimte krijgen van €500.000,- om zelf besluiten te nemen voor investeringen uit de klimaatfonds. De lokale partij wil graag dat dit verlaagd wordt naar €100.000,-. Alles boven dit bedrag zal de wethouder naar de gemeenteraad moeten komen volgens de partij.

Klimaatfonds

Of DENK en Arnhem Centraal hiervoor genoeg steun krijgen, zal nog binnenkort bekend zijn. Met de klimaatfonds wil de gemeente Arnhem projecten ondersteunen die Arnhem verduurzamen en energieneutraal maken.

Bron: HouvanArnhem.nl[1]

Endnotes:
  1. HouvanArnhem.nl: http://www.houvanarnhem.nl%20

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/04/15/denk-en-arnhem-centraal-wil-meer-grip-op-klimaatfonds/