Wereldrecord ‘Grootste Halay’ verbroken tijdens Posof Seyranı

Wereldrecord ‘Grootste Halay’ verbroken tijdens Posof Seyranı

Tijdens eerste Pinksterdag werd tijdens de Posof Seyranı in Eersel, een festival met duizenden Turkse Nederlanders en bezoekers uit Duitsland en Belgie, een wereldrecord verbroken. De organisatie verwacht ieder jaar rond de tienduizend bezoekers, of dat nu ook is gehaald is niet bekend.

De Posof Seyranı is een groot multicultureel openluchtfestival met voornamelijk bezoekers die hun roots hebben uit Posof, een district in het noord oosten van Turkije. Het wordt georganiseerd door Po-Der uit Eindhoven. Met dit feest wordt onder ander de komst van de lente gevierd tijdens een ‘seyran’ (festival). Duizenden bezoekers komen dan af op live muziek, voornamelijk halay (zie beelden), activiteiten voor jong en oud.

Uniek in Nederland

Dit evenement is uniek in Nederland omdat er geen ander multicultureel evenement is waar zoveel publiek op af komt. De editie tijdens eerste Pinksterdag was extra bijzonder omdat er een wereldrecord werd verbroken. 1250 mensen waren betrokken bij de grootste halay ooit. Op de videobeelden is te zien hoe dit er uit ziet.





Related Articles

Lahmacun voor 1 euro bij opening nieuwe Turkse bakkerij

Bakkerij Divan aan de Hommelstraat in Arnhem heeft zeer recent een tweede vestiging geopend in ’t Spijkerkwartier, waar voorheen de

Bedrijfspand Leemansweg blijkt grote hennepkwekerij te zijn

Vandaag is een bedrijfspand aan de Leemansweg in Arnhem gesloten, nadat de politie meer dan 600 planten aantrof in een

Barlas Döner voortaan zaterdag ook bij de Aldi…

Barlas Döner staat voortaan altijd met zijn speciale döner kraampje bij de Aldi in plaats van in Klarendal. De bekende

Geverifieerd door MonsterInsights