Beelden spectaculaire inval arrestatieteam in Arnhem

by AMS97531A123 | 1 juli 2019 21:54

Maandagavond heeft de politie een inval gedaan bij een flatwoning aan de Bergse Hoofd in Arnhem (Duifje). Bronnen in de buurt melden dat er een persoon is aangehouden. Het is niet bekend of het om een zware crimineel gaat of iemand anders. (foto: youtube)

Eerste een harde knal, daarna een persoon aangehouden

Na een harde knal, dat te horen was in de hele buurt, werd er iemand weggevoerd vanaf de vijfde verdieping. De operatie was mogelijk supergeheim waardoor de politie zelf ook niet veel kon delen. Een getuige verklaarde het volgende aan Omroep Gelderland:[1] ‘Ik zag de dader naar buiten komen met twee agenten. Hij was geblinddoekt, meer kon ik niet zien’, vertelt een van de bewoonsters.

De dader was mogelijk vuurwapen gevaarlijk waardoor hij met handboeien om naar buiten werd gebracht. De man die werd aangehouden was overigens ook niet zichtbaar voor omstanders omdat hij geblinddoekt was.



Volgens de eerste berichten gaat het niet om terrorisme, waar het wel exact om gaat is niet bekend. Een of meerdere arrestatieteams waren ter plekke om de persoon in kwestie hoe dan ook te arresteren. Behalve een abseilende AT-lid waren er ook leden van het arrestatieteam (met bivakmutsen) die de boel verkenden.

Endnotes:
  1. Omroep Gelderland:: https://www.youtube.com/watch?v=rpZeZ6ZMIQg

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/07/01/beelden-spectaculaire-inval-arrestatieteam-in-arnhem/