Paraplu en flesjes water meenemen tijdens extreme hitte

Paraplu en flesjes water meenemen tijdens extreme hitte

Het is vanaf dinsdag tot en met vrijdag extreem warm in heel Nederland. Woensdag en donderdag is de verwachting dat het zelfs warmer wordt dan 36 graden. Dit soort Antalya temperaturen maken we niet vaak mee in Nederland.

Veel activiteiten gaan niet door

Veel buitenactiviteiten gaan niet door en ProRail waarschuwt zelfs voor vertragingen aan het spoor vanwege de hitte. Bij Vitesse beginnen ze heel vroeg aan de trainingen om het nog een ‘beetje te overleven’. En bij Ajax is de open dag zelfs geannuleerd.



Hitteprotocol gaat in vanaf 10.00 uur

Bij Rijkswaterstaat gaat morgen ook een hitteprotocol in vanaf 10.00 uur! Auto’s met pech worden direct afgevoerd naar koele en veilige plek. Als je toch de weg opgaat is het handig om flesjes water en een paraplu mee te nemen. Een paraplu kan handig zijn als je pech hebt en langs de kant staat.

Let op tijdens vervoeren dieren

Het vervoeren van dieren bij temperaturen van boven de 35 graden is officieel ook verboden. Of het nu om koeien gaat of een hond die meegaat naar het strand. Fietsers en autobestuurders moeten extra flesjes water bij zich hebben omdat vanwege de hitte de concentratie kan afnemen en leiden tot gevaarlijke situaties.



Related Articles

VIDEO Bekende Nederlandse DJ wordt van de weggehaald door de politie in zijn dikke Mercedes AMG

De Nederlandse DJ kwam deze week op TV maar niet achter een draaitafel. Hij was te zien op SBS6 Wegmisbruikers.

Dode man gevonden aan de Oude Velperweg

Zaterdagmiddag is er een dode man gevonden in een woning aan de Oude Velperweg. Er is nog niets bekend over

Geverifieerd door MonsterInsights