Turkse profclubs kiezen voor Arnhemse Turkiyem moskee

Turkse profclubs kiezen voor Arnhemse Turkiyem moskee

De Turkse profclubs Sivassspor en Konyaspor waren vrijdagmiddag bij de Turkiyem moskee in Armhem voor het gezamenlijke gebed. 

Vrijdagmiddag gebed brengt mensen bijeen

Trainingskamp of niet! Zolang er geen levensbedreigende situaties zijn of verplichtingen op het werk is het voor een moslim niet toegestaan om het vrijdaggebed te ‘skippen’. Dus ook voor de voetballers van Konyaspor en Sivassspor. 



Konyaspor heeft veel fans in Arnhem

De voetballers van beide clubs hebben veel fans in Arnhem. Zo speelt ex-PSV speler Arouna Kone bij Sivasspor. Beide clubs zijn voor een trainingskamp in de regio Arnhem en hebben verschillende oefenwedstrijden gespeeld. Arnhemmer Atalay Mutlu, organiseert namens Mutlu Sports, al tientallen jaren trainingskampen en vriendschappelijke wedstrijden voor diverse Europese en Turkse voetbalclubs. 

Voorzitter Galip Aydemir trakteert spelers op een flesje water

Na het gebed gingen de aanwezige spelers en technische staf op de foto met fans die graag op de foto wilden. Namens het bestuur trakteerde voorzitter Galip Aydemir de spelers een flesje koud water. Ook in Arnhem was het vrijdagmiddag rond de 40 graden.



Related Articles

Actie om grafsteen overleden broer te kunnen realiseren

Voor de op 28-jarige leeftijd overleden slachtoffer wordt een actie gestart om zijn grafsteen te kunnen realiseren.

PvdA-raadslid Mehmet Sahan opnieuw vader geworden

PvdA-gemeenteraadslid Mehmet Sahan uit Dieren is opnieuw vader geworden. Dat melden bronnen dichtbij de familie. Het bericht kwam vanmiddag uit

In kwetsbare wijken meer koop en minder huur

In de vanavond vastgestelde Woonvisie kiest Arnhem voor het toevoegen van extra sociale huurwoningen in draagkrachtige wijken. Ook een wijzigingsvoorstel

Geverifieerd door MonsterInsights