‘Sommige Arnhemse wijkagenten zijn amper zichtbaar’

‘Sommige Arnhemse wijkagenten zijn amper zichtbaar’

Sommige Arnhemse wijkagenten zijn amper zichtbaar en bijna niet te bereiken. Zo is het anno 2019 ‘vrij normaal’ dat een wijkagent bij een incident pas weken later terugbelt, terwijl het niet om een lekke fietsband gaat. Ingezonden stuk

Sommige wijkagenten niet zichtbaar

De klachten komen voornamelijk voort uit het niet kunnen bereiken van een wijkagent. Sommige gedragen zich als CEO’s en zijn ook per mail en telefoon nauwelijks te bereiken. De burger ziet ze niet eens in de eigen wijk. Een professional die we niet bij naam mogen noemen, vraag zich zelfs af of er een wijkagent bestaat in hun wijk?



Natuurlijk zijn niet alle wijkagenten ‘onzichtbaar’ in Arnhem. Er zijn wijkagenten die alles online delen via twitter of instagram. Zo krijg je alles uit de wijk te horen en weet je dat dochterlief ook agent is. Zelfs de Gelderlander gebruikt deze wijkagenten als ‘bron’, omdat ze anders geen nieuws hebben.

Online niet actief, wel zichtbaar

Sommige wijkagenten en oud-wijkagenten zijn online niet actief, maar zijn wel weer zichtbaar in de wijk. Dit in tegenstelling tot wijkagenten in bepaalde wijken die amper iets delen en alleen berichten van andere wijkagenten delen. We kunnen en mogen helaas geen namen noemen.

Een wijkagent dient en hoort binnen een korte tijd terug te koppelen aan de Arnhemmer die een klacht heeft. Het heeft geen zin om weken later contact op te nemen wanneer alles escaleert. Een agent die aanbelt is toch even anders dan een ambtenaar van de gemeente die polshoogte komt nemen.



Related Articles

Turk in Amerika heeft last van buren en doet dit…

Deze Turk die in Los Angeles woont heeft wat last van feestende buren en haalt kattenkwaad uit. Hij gaat de

Gelderse voetbalfans rijden 18 uur naar Napels en zien Besiktas winnen

Woensdagavond stond in Napels de wedstrijd Napoli tegen Besiktas in de Champions League op de agenda. De Turkse ploeg werd

Dode man gevonden aan de Oude Velperweg

Zaterdagmiddag is er een dode man gevonden in een woning aan de Oude Velperweg. Er is nog niets bekend over

Geverifieerd door MonsterInsights