Arnhemse bokser wint eerste EK-wedstrijd in Sofia

by AMS97531A123 | 5 september 2019 20:22

De Arnhemse bokser Husniye Calisir heeft haar eerste wedstrijd tijdens de EUBC Boxing Championships in Sofia donderdagmiddag gewonnen. Husniye wint hiermee haar eerste wedstrijd tijdens een Europese Kampioenschap.

Eerste EK wedstrijd voor Arnhemse bokser

De Arnhemse Husniye Calisir vocht haar eerste EK-wedstrijd namens Nederland tegen de Bulgaarse Raycheva in de 60 kg klasse. Husniye won overtuigend en kreeg van alle scheidsrechter een positieve score. De eindstand was met 5-0 in het voordeel van de Arnhemse die dagelijks traint bij bokstrainer Sayit Yanik van Boxing By Kasap [1]in Arnhem.

[2]

Jeugdleden keken live mee

Bij Boxing By Kasap in Presikhaaf was het extra spannend omdat de jeugdleden van de Arnhemse boksclub met veel spanning meekeken naar de wedstrijd die live werd uitgezonden. Overigens worden alle wedstrijden live[3] uitgezonden.

Na een rustdag zal Husniye op zaterdag 7 september het opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Orzcyk (Polen) en Marcenko (Letland). Als ze dan ook koel blijft en wint heeft ze minimaal brons op het EK in de Bulgaarse hoofdstad.

Check de beelden vanaf 3:59 voor de wedstrijd van de ArnhemmerEndnotes:
  1. Boxing By Kasap : https://www.instagram.com/p/B0lAsDvhoxG/?igshid=1kargdg7k8e7q
  2. [Image]: http://www.imparatorarnhem.nl
  3. live: https://youtu.be/EEB7b5mWLUs

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2019/09/05/arnhemse-bokser-wint-eerste-ek-wedstrijd-in-sofia/