‘Turkse en Koerdische Arnhemmers liggen niet wakker van terreurpropaganda’

‘Turkse en Koerdische Arnhemmers liggen niet wakker van terreurpropaganda’

De politie in Arnhem is extra alert op mogelijke spanningen tussen Turken en Koerden in de stad. De burgemeester neemt het zelfs zo hoog op dat hij allerlei gesprekken voert met vertegenwoordigers van Arnhemse organisaties. De gemiddelde Arnhemmer in Presikhaaf of Malburgen lijkt niet wakker te liggen van de provocerende demonstraties in de binnenstad van Arnhem. (foto: pixabay)

Geen conflict tussen Arnhemse Turken en Koerden

Het is overigens gewoon vrij rustig in de hoofdstad van Gelderland, ondanks dat er gedemonstreerd mag worden in het centrum van Arnhem. Turkse en Koerdische Arnhemmers liggen hier niet meer wakker van. ‘Het is maar een kleine groep die telkens onrust wil zaaien wanneer er weer een conflict is in die regio. De meeste Arnhemmers liggen hier niet wakker van, en het zijn maar een handje vol mensen’, aldus een Arnhemmer die de demonstraties op een afstand volgde voor de redactie.‘Als je daar dan wat van zegt wordt je uitgescholden’

‘Je moet niet te dichtbij gaan staan omdat je anders wordt ‘aangevallen’ omdat je niet bij de demonstranten hoort. Het opstootje wordt ook weer groter gemaakt dan het is. Als je naar het centrum van Arnhem moet, dan moet je langs de plek waar ze demonstreren. Je wordt aan alle kanten vreemd aangekeken en zelfs uitgescholden. En als je daar dan wat van zegt, omdat de politie ook niks doet, ben je opeens als Turkse Arnhemmer aan het ‘provoceren’. Je moet toch gewoon naar huis of je werk kunnen rijden? Sinds wanneer mag je terreur verheerlijken in Nederland en met een IRA, PKK of IS vlag wapperen in Arnhem?’, aldus een van de jongens die betrokken was bij het opstootje.

Toestemming voor vreemde demonstraties

Burgemeester Marcouch van Arnhem geeft nog steeds, tot verbazing van velen, toestemming voor dit soort ‘vreemde’ demonstraties waarbij terreurorganisaties geprezen mogen worden. Ook de aanwezigheid van een vlaggen/symbolen van een terreurorganisatie dat op de lijst met verboden organisaties staat in de EU en Nederland is geen belemmering voor de burgervader. Hij kondigde in de Gelderlander zelfs aan dat hij dit soort demonstraties ook in de toekomst zal blijven toestaan.

Arnhemse Koerden en Turken liggen hier niet meer wakker van

Veel Koerden en Turken in Arnhem liggen niet meer wakker van demonstraties van extreme groepen. Velen vinden het logisch dat Turkije bezig is (was) met een interventie in Noord-Syrie om de eigen grenzen te beschermen. Zolang er een kleine groep bestaat die een andere kijk heeft op deze zaak, zal de situatie in de toekomst in Arnhem ook niet anders zijn.

ReactiesRelated Articles

BEELDEN Murat Şenyer geniet zichtbaar tijdens prachtige bruiloft

Amateurspits Murat Şenyer genoot zichtbaar van alle aandacht tijdens zijn bruiloft op zaterdagavond in Oldebeth Exclusive. De voetballer is in Arnhem

Sleep & More opent winkel van ca. 300 m² in Musiskwartier in Arnhem

ARNHEM – In de voormalige winkelruimte van Ziengs schoenen in het Musiskwartier te Arnhem opent binnenkort een vestiging van Sleep

Hairstylist Izzet Ezici (43) onterecht vast vanwege fout ambtenaar

De internationaal bekende hairstylist Izzet Ezici heeft onlangs een tijdje vast gezeten toen hij terug was gekomen van een vakantie