Verkoop lachgas in Arnhem gaat online ‘gewoon’ door

Verkoop lachgas in Arnhem gaat online ‘gewoon’ door

Volgens de gemeente is sinds de aankondiging van het lachgasverbod zes van de acht horecabedrijven gestopt met de verkoop van lachgas. Dit bleek uit handhavingscontroles van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA).

Twee Arnhemse horecabedrijven liggen niet echt wakker van het lachgasverbod en bieden dit nog steeds actief aan. Volgens een persbericht van de gemeente kunnen deze twee bedrijven zeer spoedig ‘een last onder dwangsom’ verwachten omdat ze illegaal lachgas verkopen ondanks een verbod. De bedrijfsnamen werden niet bekend gemaakt.



Maar niet iedereen is van plan om zich te houden aan de regels. Zo zijn er nog steeds Arnhemse aanbieders online actief met het aanbieden van lachgas. Of deze ‘aanbieders’ een bedrijf hebben is niet bekend. Op SnapChat en Instagram komen we nog regelmatig een aanbieding van lachgas tegen.

Burgemeester Marcouch is in ieder geval duidelijk: ‘ Het blijf niet bij deze controle. We blijven er bovenop zitten totdat de verkoop van lachgas in de Arnhemse horeca helemaal is uitgebannen’.



Related Articles

Elsweide-trainer blij met indrukwekkende transfers

Elsweide trainer Harun Köprülü geniet van zijn kampioenschap met het eerste elftal dat is gepromoveerd naar de vierde klasse. In

Minister Jeroen Dijsselbloem geeft speciaal financiën-college op HAN in Arnhem

Maandagavond 27 juni bezoekt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) de campus van de Hoge School Arnhem Nijmegen (HAN) in

Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch krijgt concurrentie

Arnhem is European City of Sport 2018. Om de titel te bekronen en het belang van sport te onderstrepen krijgt

Geverifieerd door MonsterInsights