Veel lachgas en erectiepillen tijdens grote Arnhemse politiecontrole

by AMS97531A123 | 27 november 2019 14:06

Het Arnhemse interventieteam heeft de eerste grote controle op bedrijventerrein ’t Broek (achter Presikhaaf) gehouden en dat leverde meteen tonnen aan illegale handelswaar op. De gemeente maakte dit bekend in een persbericht. (foto: pixabay)

Het team trof gisteren allerlei chemicaliƫn aan die gebruikt worden voor de productie van harddrugs. Een Arnhemmer werd hierna direct aangehouden. Wat zijn exacte rol is, is niet bekend. In zijn woning in Arnhem-Zuid werd er meer aangetroffen dan verwacht.



Tijdens de actie op het bedrijventerrein stuitte het team gisteren ook op een grote hoeveelheid lachgas, een gestolen auto, gestolen auto-onderdelen en illegale erectiepillen. De belastingdienst vorderde ook een openstaand bedrag van 53.000 euro. Het interventieteam is nog bezig met diverse onderzoeken.

De actie van gisteren was de eerste uit een lange reeks. ‘Tegenover georganiseerde misdaad hebben wij deze breed georganiseerde misdaadbestrijding hard nodig. De georganiseerde criminaliteit probeert de bovenwereld mee te sleuren met fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen. Dat is gevaarlijk en ondermijnt een eerlijke samenleving met faire handel en horeca. Daarom willen we het uitbannen.’, aldus burgemeester Marcouch. Hij vervolgt: ‘Ik wil onze partners in het interventieteam complimenteren voor hun saamhorige en doortastende optreden.’

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/11/27/veel-lachgas-en-erectiepillen-tijdens-grote-arnhemse-politiecontrole/