Inburgerplicht voor Turken is niet haalbaar

Inburgerplicht voor Turken is niet haalbaar

Het kabinet wil ook Turkse nieuwkomers verplicht laten inburgeren. De Turken waren vrijgesteld vanwege een deal met Turkije, nog voordat er ook maar een Turk kwam werken in Nederland.

Inburgerplicht niet geldig voor Turken
Volgens vreemdelingrecht advocaat Ismet Ozkara is het alles behalve mogelijk om Turken te dwingen tot inburgering. Het Hof heeft al eerder in een zaak Nederland op de vingers getikt omdat Nederland Turken verplicht wilde laten inburgering, terwijl dat niet mogelijk was.



‘Toen had de Nederlandse regering bepleit dat er een legetiem doel werd gediend. Namelijk: “ illegaal toestroom te voorkomen” . Echter, heeft het hof geoordeeld dat enkel situaties zoals verwoord in artikel 14 besluit 1/80 een gegronde reden kan zijn om een legetiem doel te bereiken zoals om misbruik en fraude te voorkomen.’

Geen onderscheid tussen EU- en Turkse burgers
Ozkara vervolgt verder: ‘Daarnaast blijkt uit de brief van de minister ook niet dat er rekening is gehouden met artikel 9 van de Associatieovereenkomst: Non- discrimatiebepaling.  Je mag nu eenmaal geen onderscheid maken tussen EU-burgers en Turkse burgers. 



Related Articles

Enorme opkomst tijdens feestgebed in Arnhemse Türkiyem moskee

Maandag begon het offerfeest ook voor Arnhemmers na het feestgebed dat massaal werd verricht door de aanwezigen. Onder de aanwezige

Restaurant aan de Rijnkade is op zoek naar jou

Het restaurant aan de Rijnkade in Arnhem zoekt naar versterking

VIDEO Marechaussee oefent in vertrekhal Schiphol

De Marechaussee bouwt kazerne om naar vertrekhal Schiphol.

Geverifieerd door MonsterInsights