Daarom is een kopje koffie bij Sportcafe Kral meer dan alleen koffie

Daarom is een kopje koffie bij Sportcafe Kral meer dan alleen koffie

Een woordvoerder van sportcafe Kral in Presikhaaf maakte via social media bekend dat het wachten voor de opening eindelijk voorbij is. Cafe Kral was, net als alle andere horecagelegenheden, ook gesloten vanwege de coronamaatregelen. (foto: archief)

60.000 bezoekers van HaberArnhem.nl zien dit per maand op hun mobiel, tablet of pc

Sportcafe Kral maakt openingsdatum bekend

Het bedrijf maakt ook de keuze om vanaf 1 juni 2020 open te gaan met de aangepaste en nieuwe regels. Eindelijk is het voor mannen in Arnhem ook ‘feest’ om met vrienden weer bij elkaar te komen voor een drankje en een goed gesprek. Zonder dat je verplicht hele dagen thuis moet zitten.

Sportcafe Kral al jaren een begrip in Arnhem

Sportcafe Kral is jaren geleden opgericht door Arnhemmer en Gastronoom-eigenaar Ali Deniz. De huidige uitbater van Cafe Kral is Fersat Yildirim die met hart en ziel werkt om de verbindende rol in de wijk optimaal uit te voeren. Het cafe is een bekende ontmoetingsplek voor bezoekers uit de hele stad. Sinds dat koffie 500 jaar geleden onderdeel is geworden van het Turkse cultuur is het ook belangrijk om er mee te socializen en elkaar te ontmoeten.

Cafe Kral is ook het bezoeken waard, ook als je geen fan bent van koffie. Alle muren van het cafe hangen vol met logo´s van alle Europese voetbalclubs. Ook de minder bekende clublogo´s van de kleinere voetbalclubs kom je er tegen. Op bovenstaande archief foto zie je bijvoorbeeld een clublogo van Vitesse en Trabzonspor.Turkse koffiehuizen hebben een historie

De Turken hebben de koffie ontdekt in 1543 toen Özdemir Pasha dit mee nam na zijn Ottomaanse paleis en het werd gedronken. Özdemir Pasha ontdekt koffie toen hij in 1517 als gouverneur naar Yemen ging. Turkse koffiehuizen hebben dus een historie en gaan al honderden jaren mee als onderdeel van de Turkse samenleving. In Arnhem is dat dus niet anders.

ReactiesRelated Articles

8 mensen aangehouden bij een hennepkwekerij, 4 auto’s in beslag genomen

De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij gevonden. De politie heeft hier 8 aanhoudingen verricht. Reacties

20-jarige komt om na botsing tegen een boom

Donderdagochten heeft er een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden aan de Garderenseweg in Ermelo. Bij dit ongeluk is een 20-jarige jongeman uit

KNMI waarschuwt zondag voor zware sneeuwval en kondigt code oranje af

Ook regio Arnhem moet zondag rekening houden met zware sneeuwval. Het KNMI maakte zaterdagavond bekend dat het zondag extreem gaat