SP vraagt spoeddebat aan vanwege klagende vuilnismannen

by AMS97531A123 | 7 juni 2020 10:51

De SP fractie in Arnhem heeft weer een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van een artikel in de Gelderlander[1] over klagende vuilnismannen in de stad. (Foto: Facebook[2])

SP vraagt spoeddebat aan
De SP maakte bekend dat het een spoeddebat heeft aangevraagd om de slot van de containers af te halen en de opening te herstellen zodat er weer een gewone zak in kan gaan. In een brief aan de raad verzoekt de SP om in te stemmen met een uitstel vab de invoering van DIFTAR dat per 1 juli 2020 moet ingaan.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Vuilnismannen zijn het zat
De redactie van HaberArnhem sprak ook met vuilnismannen die het verhaal van de SP bevestigen: ‘We krijgen alleen maar gezeur van de leiding omdat we zogenaamd niet opruimen. Elke keer ruimen we met onze handen alles wat naast de containers ligt op. Zodra alles is opgeruimd wordt daarna door de mensen alles weer er naast gegooid. Het nieuwe systeem (kleine containers en pas) werkt alleen heel goed in wijken zoals Alteveer, Burgemeesterwijk, Elden, Hoogkamp en bijvoorbeeld Schaarsbergen. Voor de rest werkt het niet in andere wijken. Ondanks dat wij alles melden wordt er niets gedaan en maken we overuren omdat we langer bezig zijn met het ophalen van vuil.’

DIFTAR wankelt op dit moment vooral omdat er veel kritiek is vanuit de stad. Het college in Arnhem lijkt daar niet echt wakker van te liggen en gaat door met de voorbereidingen van de start per 1 juli.Endnotes:
  1. Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/arnhem/vuilnisman-kan-afvalberg-in-arnhem-niet-meer-aan-nog-nooit-meegemaakt~a2cd8785/
  2. Facebook: https://www.facebook.com/groups/621017758751993/?ref=share

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2020/06/07/sp-vraagt-spoeddebat-aan-vanwege-klagende-vuilnismannen/