Wietkwekers in Arnhem hebben straks een probleem…

Wietkwekers in Arnhem hebben straks een probleem…

Wietkwekers die mee willen doen aan een landelijk experiment kunnen zich vanaf 1 juli 2020 melden als ‘teler’. Vanaf 1 juli mogen in tien gemeenten, waaronder Arnhem, gekweekt worden voor recreatief gebruik. Dat betekent dus niet dat de hele zolder vol gestampt mag worden zoals we dat regelmatig tegenkomen bij politie invallen. (foto: archief)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Overheid wil illegale verkoop wiet tegengaan

De overheid wil illegale verkoop van wiet of cannabis tegengaan door legaal en gecontroleerde softdrugs mogelijk te maken. Als je legaal wiet wilt kweken in Arnhem, moet je je wel officieel aanmelden bij de overheid om in aanmerking te komen.

Eisen om in aanmerking te komen voor legale wiet

Natuurlijk kom je niet zomaar in aanmerking om legaal wiet te kweken. Als je ooit gepakt bent als illegale kweker mag je nu niet meedoen. Het is dan namelijk onmogelijk om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te ontvangen met ‘vinkje’. Ook moet er een bedrijfsplan ingediend te worden, waar ook niet iedereen op zit te wachten.

Uiteindelijk wil de overheid kijken of het effect van het experiment zichtbaar is voor meer veiligheid en de openbare orde in de tien steden die meedoen.ReactiesRelated Articles

UPDATE Man van begin 60 weggelopen uit Dieren

Gisterenavond is er een Burgernet bericht verstuurd naar de mensen in omgeving Dieren. Reacties

Focus Filmtheater naar Kerkplein

Focus Filmtheater komt in een nieuw gebouw op het Kerkplein. Het college van burgemeester en wethouders en de directie van

Fred van Leer en Wesley Klein in Arnhem voor opening Michella’s

Fred van Leer en zanger Wesley Klein waren zaterdag in Arnhem voor de opening van de nieuwe winkel van Michella