‘Bewoners Arnhem lopen ’s nachts rond met wapens’

by AMS97531A123 | 29 juni 2020 22:34

De bewoners in Arnhem-Zuid lijken zelf maatregelen te nemen om de veiligheid in Malburgen terug te krijgen. Diverse bronnen in Malburgen bevestigen dit, ook kwam dit aan bod tijdens een inspraakronde in de gemeenteraad van Arnhem. (foto: screenshot youtube)

Deel van de stad heeft last van autobranden

Een deel van Malburgen en de stad heeft al geruime tijd langs van autobranden [1]en aso’s die alles doen wat verboden is. Twee bewoners uit Malburgen kwamen zelfs inspreken om te vertellen hoe het is als bewoner van de wijk ‘ om te zien hoe de buurt achteruit gaat.’



Burgerwacht om autobranden en vandalisme tegen te gaan

De bewoners kwamen inspreken in de Arnhemse raad en vertelden dat ze rondjes lopen in de wijk om zo de autobranden en vandalisme tegen te gaan. ‘Zo laat is er niemand op straat, laat staan politie.’, aldus een van de bewoners. De twee buurtbewoners maken zich ernstig zorgen om de verloedering in de wijk en de heftige autobranden waar ze zelf onder andere de dupe van waren.

Een van de insprekers verklaarde zelfs dat de politie de grip kwijt is in de wijk. ‘Ze zijn niet zichtbaar en we krijgen geen reactie op de vragen die we stellen.’ Of de buurtbewoners met wapens rondlopen is niet helemaal duidelijk. De twee Arnhemse ‘burgerwachten’ verklaarden niet te weten hoe ze zouden reageren als ze iemand tegen zouden komen die hun auto weer in brand zou steken.

Arnhem heeft ondanks diverse arrestaties [2]nog steeds last van hevige autobranden. Alhoewel het de laatste weken redelijk ‘rustig’ is, in vergelijking met eerdere weken. De verdachten die opgepakt zijn, zitten nog vast als verdachten.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks
Endnotes:
  1. autobranden : https://haberarnhem.nl/2020/05/02/onterechte-arrestatie-aanleiding-voor-heftige-arnhemse-autobranden/
  2. arrestaties : https://haberarnhem.nl/2020/05/11/autobranden-gaan-gewoon-door-ondanks-nieuwe-arrestatie/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/06/29/bewoners-arnhem-lopen-s-nachts-rond-met-wapens/