‘Ik ben blij met de kans die Vitesse mij heeft gegeven’

by AMS97531A123 | 22 juli 2020 23:14


Vitesse heeft overeenstemming bereikt met aanvaller Loïs Openda over een huurovereenkomst van één seizoen. De Belgische spits komt over van Club Brugge. (Foto: Bron Vitesse[1])

Jeugdopleiding bij Standard Luik
Openda doorliep de jeugdopleiding van Standard Luik, de club uit zijn geboorteplaats. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde hij naar Club Brugge. Op 10 augustus 2018 maakte hij bij de regerend kampioen van België zijn debuut als profvoetballer. Daarnaast was Openda steevast Belgisch jeugdinternational. Hoewel Openda pas twintig jaar is, heeft hij al ruim vijftig officiële duels achter zijn naam staan.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Vaste spits worden bij Vitesse’
Openda over zijn overstap: “Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij geeft. De laatste twee seizoenen heb ik al behoorlijk wat ervaring op kunnen doen, maar bij Vitesse wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten. De vaste spits worden en veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven.”

Technisch directeur Johannes Spors over Openda: “Het was duidelijk dat we op zoek waren naar aanvallende impulsen. Loïs is een pijlsnelle aanvaller, die goed de ruimtes weet te benutten. Loïs staat te boek als een veelbelovend talent, die zelfs al Champions League ervaring in de benen heeft. We hopen dat hij zijn ontwikkeling door blijft zetten. Dan gaan we veel plezier aan hem beleven.”

Openda is de derde versterking voor komend seizoen. Hij gaat spelen met rugnummer 7. Eerder vandaag werd de komst van de verdedigers Maximilian Wittek en Jacob Rasmussen bekendgemaakt.

Endnotes:
  1. Vitesse: https://www.vitesse.nl/nl/nieuws/detail/8577/lois-openda-nieuwe-aanvaller-vitesse

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/07/22/ik-ben-blij-met-de-kans-die-vitesse-mij-heeft-gegeven/