Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop

Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop

ARNHEM – Arnhemse woningzoekers zagen in het afgelopen kwartaal hun kansen om een woning te kopen toenemen. Nadat de verkoopdynamiek de afgelopen jaren sterk leed onder het gebrek aan aanbod, lijkt de coronacrisis hier verandering in te brengen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van BMV Makelaars, partner in Dynamis.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Woningzoekers hebben weer meer te kiezen

Sinds de start van de intelligente lockdown neemt het aantal Arnhemse huishoudens dat hun woning te koop zet toe. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. Door de extra aanmeldingen is het aanbod met een achtste toegenomen ten opzichte van het historische laagtepunt drie maanden eerder.

Verkopen in lijn met vorig jaar

Door het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers lag het aantal verkopen in april en mei bijna een kwart lager dan in het voorgaande jaar. In 2019 konden woningzoekers begin april nog kiezen uit bijna 500 woningen, in 2020 was op deze datum sprake van een historisch laag aanbod van slechts 375 woningen. Pas in juni ontstond een keerpunt in de verkoopcijfers, waarbij de verkoopdynamiek werd aangejaagd door het extra aanbod  als gevolg van de coronacrisis.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.



Related Articles

Onderhoudswerkzaamheden Ijssellaan zorgen voor veel overlast

De noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de Ijssellaan zorgen voor veel overlast bij bewoners in de wijk. Buurtbewoners klagen dat de wijk

Politie waarschuwt voor nepgeld tijdens Arnhemse Koningsdag

De politie kwam gisterennacht met een waarschuwing om de Arnhemse feestgangers te waarschuwen met het aannemen en uitgeven van geld.

VIDEO Kassamedewerkster Appie Heijn pranken doe je zo

Lol maken op een nette manier moet kunnen, ook in de Albert Heijn.

Geverifieerd door MonsterInsights