Million Manhoef en Enzo Cornelisse tekenen contract bij Vitesse

Million Manhoef en Enzo Cornelisse tekenen contract bij Vitesse

Cornelisse promoveert naar A-selectie

Nadat eerder al Daan Huisman en Million Manhoef vanuit de Vitesse Voetbal Academie doorschoven naar het eerste elftal, heeft nu ook Enzo Cornelisse diezelfde promotie op zak. Cornelisse, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, hoorde het nieuws vlak na de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen weekend. (Foto: Pixabay, omdat Vitesse weigert foto zonder rechten te sturen)

17-Jarige Cornelisse
De 17-jarige Cornelisse – inderdaad, zoon van oud-Vitesse speler en huidig jeugdtrainer Tim Cornelisse – glom van oor tot oor nadat hij het nieuws te horen kreeg: “Ik heb elk jaar keihard gewerkt om mijn droom na te streven en dat is profvoetballer worden. De laatste weken gaat het snel. Ik heb een nieuw contract getekend en mocht mijzelf bewijzen bij het eerste elftal. Ik begin aan mijn tiende seizoen bij Vitesse en ben super trots dat ik definitief ben doorgeschoven naar de A-selectie. Maar ik blijf mezelf. Ik besef dat dit nog steeds pas het begin is. Door hard te blijven werken, is mijn volgende doel om mijn officiële debuut te maken in Vitesse 1. In de voetsporen treden van mijn vader is heel bijzonder.” Cornelisse heeft in Arnhem een contract tot 2022, met een optie voor nog een seizoen.


Manhoef tekent voor drie jaar
Million Manhoef, die onlangs nog officieel doorschoof van de Vitesse Voetbal Academie naar de A-selectie, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract. De 18-jarige linksback verbindt daarmee zijn toekomst tot medio 2023 aan Vitesse.

Manhoef begint aan zijn vijfde seizoen in Arnhem. De in Purmerend geboren Manhoef, die eveneens Nederlands jeugdinternational is, maakte in 2016 de overstap van AFC naar Vitesse. In de afgelopen jaren specialiseerde hij zich op de linksbackpositie. Tijdens het trainingskamp in de afgelopen winterstop kreeg Manhoef al de kans zich te bewijzen. Nadat hij in de afgelopen voorbereidingsperiode ook een goede indruk maakte, werd besloten de voormalig jeugdspeler definitief over te hevelen naar het vlaggenschip.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Reacties


Tags assigned to this article:
cornelissemanhoefVitesse pro shotsvoetbal

Related Articles

NEC (Onder 9) presenteert teamfoto met Turkse supertalent Ismail Karaman

NEC O9 presenteerde onlangs ook een teamfoto van NEC (Onder 9). Het bijzondere aan NEC O9 is dat de talentvolle

5e editie van Arnhemse kickboxgala King of the Ring

De 5e editie van de King of the Ring wordt op 5 maart gehouden bij Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem. Het

Woensdag opening grootse HEMA van Gelderland in Presikhaaf

De nieuwe locatie van de HEMA in winkelcentrum Presikhaaf zal woensdag officieel opengaan. De vestiging zal volgens verschillende bronnen meteen