Zo wilt Marcouch criminelen in Arnhem tegenhouden

by AMS97531A123 | 29 augustus 2020 18:41

Burgemeester Marcouch heeft de Arnhemse raad duidelijk gemaakt dat hij meer geld nodig heeft om te handhaven in de stad. Volgens Ahmed Marcouch moeten goede ondernemers de kans krijgen, wat nu niet helemaal het geval is. ‘Zonder instrumenten kan ik het niet doen.’

Meerdere horecazaken gesloten

Meerdere cafe’s en horecazaken in Arnhem zijn gesloten vanwege allerlei criminele activiteiten of banden met criminele organisaties. De screening van nieuwe bedrijven is niet op niveau in Arnhem, waardoor iedereen ‘redelijk makkelijk’ zo een bedrijf kan starten. De Arnhemse burgervader wil twee bibob-experts aantrekken die diepgaand onderzoek kunnen doen naar startende bedrijven.

[1]

Marcouch wil de criminelen tegenhouden, met twee BIBOB-experts, voordat deze zich nestelen in de economie in Arnhem. ‘Deze expertise hebben we nodig, dit is het minimum.’ Dit gebeurde volgens experts te weinig waardoor Marcouch nu letterlijk schreeuwt om meer geld om zijn stad veiliger te maken.

Veel meer handhavers erbij in Arnhem

‘Ook moeten er veel meer handhavers bij komen in Arnhem. Op dit moment hebben we 18 handhavers die 24 uur en zeven dagen per week actief zijn. Ze hebben zelfs in de afgelopen periode overuren moeten draaien.’ 9 koppels voor een stad als Arnhem is veel te weinig volgens Marcouch.

[2]
60.000 anderen zien dit ook maandelijks
Endnotes:
  1. [Image]: https://www.sifaclinic.nl/
  2. [Image]: https://ozkaraadvocaten.nl/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/08/29/zo-wilt-marcouch-criminelen-in-arnhem-tegenhouden/