Rutte grijpt hard in met nieuwe coronamaatregelen

by AMS97531A123 | 13 oktober 2020 19:11

Dit zijn de nieuwste maatregelen die dinsdagavond zijn aangekondigd door Minister-President Rutte om de coronavirus tegen te gaan. De strenge maatregelen zijn noodzakelijk volgens de overheid. Eerder werd al bekend dat noodzakelijke ziekenhuis opnamen in het geding komen omdat ze uitgesteld dienen te worden. De overheid komt met een gedeeltelijke lock down.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Stevige corona maatregelen die ook pijn gaan doen

Rutte kwam dinsdagavond met een emotioneel betoog en kondigde stevige maatregelen aan om de virus er onder te krijgen. ‘Het is een harde boodschap, en de maatregelen gaan pijn doen. Dit is de enige manier. We moeten strenger zijn voor ons zelf en voor anderen. De bedrijven zullen steun krijgen om de klappen op te vangen’, aldus Rutte.

Rutte: Te veel mensen die zich niet aan de regels houden

‘Overgrote deel van de horeca doet zijn best. Er zijn teveel mensen die zich onvoldoende aan de regels houden. Te veel besmettingen. Contactmomenten moeten dus tegengehouden worden, aldus Rutte.

Cafe’s en horeca gaan weer dicht, afhalen mag

De besluiten en nieuwe maatregelen zijn als volgt en gaan woensdag 14 oktober om 22.00 uur in. Over twee weken volgt er een balans en als het niet goed gaat ontkomt Nederland niet aan een totale lockdown.

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2020/10/13/rutte-grijpt-hard-in-met-nieuwe-coronamaatregelen/